14 Октомври 2024понеделник13:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 294

Франция арестува терорист
Френската полиция арестува 22-годишен афганистанец, заподозрян в планиране на нападение и свързан със свой сънародник в САЩ. Арестуван мъж в Югозападна Франция е заподозрян, че е поддръжник на "Ислямска държава", предаде БГНЕС. Той беше свързан с 27-годишен афганистанец, арестуван в САЩ за планиране на нападение срещу футболен стадион или търговски център в деня на изборите през ноември. Бил е в контакт чрез приложението Telegram с лице, идентифицирано от ФБР като вербовчик на "Ислямска държава".


25 са загиналите в Босна от наводненията
Броят на потвърдените жертви от опустошителните наводнения на 3 - 4 октомври достигна до 25, в събота бяха открити още две тела, съобщи ХИНА. Още двама жители на района остават в неизвестност. Заради валежите село Долна Ябланица бе почти изцяло затрупано от скали и отломки от каменоломна кариера на хълм над него. Аварийните екипи продължават разчистването на пътища, за да възстановят движението.


Въздушен удар срещу столицата на Судан
Най-малко 23 души бяха убити при въздушен удар, нанесен по пазар в суданската столица Хартум. Пазарът се е намирал в близост до една от основните бази на "Силите за бърза подкрепа", които над година са в гражданска война със суданската армия. 40 души са били ранени при удара по пазара.


Пожар в хотел в Северна Италия
Над 270 гости бяха евакуирани от хотел в северния италиански град Абано Терме близо до Падуа, след като през нощта избухна пожар, съобщи агенция АНСА. На около 40 души е оказана помощ на място, но след това са били откарани в болница заради вдишване на дим.
Хотелът е напълно евакуиран, огънят е потушен преди разсъмване. Тричленно семейство с малко дете било блокирано в стаята си на шестия етаж, но е спасено без наранявания с помощта на противопожарна стълба.



20 ранени при катастрофа в Египет
Локомотив се блъсна в последния вагон на пътуващия за Кайро пътнически влак в Южен Египет, съобщиха властите. Най-малко 20 души са били откарани в болници. Два железопътни вагона са паднали в речно корито. Причините за катастрофата се разследват. Жп-катастрофите са чести в Египет, където железопътната система е стара и с лошо управление.

Цената на чушките - нагоре с 10% само за седмица

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 195

Засякоха опасна маска за Хелоуин

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 195

Обсъжда се "Сименс" да осигури турбините за 7-и блок на АЕЦ

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 195

Само един кандидат иска да модернизира билетната система на БДЖ

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 195

Мицкоски: Със София няма да сравнявам баби и жаби

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 195

Недостиг на работна сила в Гърция

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 195

Полша временно спира даването на убежище

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 195

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 195

Черната дупка на ББ

автор:Александър Симов

visibility 119

/ брой: 195

Уникален ритуал, насочен към бъдещето

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 195

Всички посочват проблемите, ние даваме решенията

автор:Юлия Кулинска

visibility 118

/ брой: 195

100 решения за България

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 195

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ