24 Юли 2024сряда19:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зафиров към левите партии: Трябва да намерим път едни към други в името на България - моментът е исторически

Да спрем порочния модел на управление на България

автор:Дума

visibility 296

"Дълго време не намирахме път един към друг. Сега трябва да го направим в името на България". С тези думи се обърна и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров към представителите на ПП "Българска социалдемокрация - Евролевица" и ПД "Социалдемократи", с които днес проведе срещи.

По думите му след като започне, процесът ще бъде необратим, защото страната ни има нужда от силно ляво. Според него трябва да бъде изграден субект, който да се яви още на предстоящите парламентарни избори, ако се стигне до такива.

"Сегашното положение на лявото у нас, не съответства на потенциала, който имаме", подчерта той и припомни, че само лявото е показвало как обединено може да се справи с разпад на държавността, какъвто има в момента.

"Искам много ясно да подчертая, че говорим за явяване в един обединен фронт, без разпускане на партии, без ребрандиране - чисти, ясни, открити и равнопоставени коалиционни отношения между самостоятелни политически субекти", категоричен бе Атанас Зафиров.

Той отправи покана към представителите на двете политически парти за включване в единен документ на работна среща в Стара Загора на 26-и юли и заедно явяване на Бузлуджа на 27-и. По думите му този документ ще бъде отправна точка за продължаване на разговорите за единна коалиция.

"Генезисът на всички нас е лявата идея. Нека не забравяме, че нещата, които ни събират, са повече от тези, които ни разделят. Всички трябва да смирим своето его и да изведем на предел план идеите", заяви Зафиров. Според него само така ще бъде попречено да се върне порочният модел на управление на страната ни.

Председателят на ПП "Българска социалдемокрация - Евролевица" Александър Томов изрази пълна солидарност с идеята за обединение в ляво. "Пътят до реализирането и не е лесен, но трябва да се извърви", каза той. По думите му е важно да се обмисли каква да бъде формулата и изрази мнение, че колкото по-широка е тя, толкова по-добре. Томов призова да се запази чуваемостта, която новото ръководство има и да се градят стабилни отношения.  

Председателят на ПД "Социалдемократи" Елена Новева заяви, че ако всички партии в ляво си вземат поуките, може да се продължи напред, защото има нужда от консолидация. По думите ѝ общата цел трябва да е едно ляво управление, което да върне справедливостта в България. Тя подчерта, че хората са изгубили вяра и трябват малко приказки и много действия, за да повярват отново в лявото.

Глобалният Юг аплодира Китай

автор:Дума

visibility 338

3000 престъпления на ден срещу жени

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 139

Словакия получи от САЩ два Ф-16

автор:Дума

visibility 479

/ брой: 139

14 палестински фракции се споразумяха в Китай

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 139

Унищожител и гробар

автор:Александър Симов

visibility 538

/ брой: 139

Светът пак е Олимпиада

автор:Марин Милашки

visibility 501

/ брой: 139

Напразни надежди

автор:Евгени Гаврилов

visibility 523

/ брой: 139

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ