02 Септември 2024понеделник17:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка feyenoord.nl

Левски продаде Андреев на Фейенорд

Новакът Спартак спря "сините" във Варна

/ брой: 167

автор:Дума

visibility 70

Левски продаде вратаря Пламен Андреев на Фейенорд. Юношата на "сините" парафира с нидерландския гранд до лятото на 2029 година. Столичани ще получат поне 1,4 млн. евро за 19-годишния вратар, който избра фланелката с №21.
"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК Левски благодарят на Андреев за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи", обявиха от "Герена".
Андреев изигра 89 мача за "сините", в които записа 53 "сухи" мрежи. Този сезон той участва в 5 мача, в 4 от които не допусна гол. Дебютът му беше на 23 май 2021 г. при 2:1 над Черно море на "Тича". Тогава временен треньор беше Живко Миланов.
С Левски вратарят е носител на Купата на България 2022 г. и избран за най-добър млад футболист за Сезон 2022/2023. Рекордьор за "сините по мачове без допуснат гол в един сезон - 22 двубоя.
"Щастлив съм от този трансфер и съм мотивиран да успея. Доверието, което клубът има, означава много за мен. Нещата се развиха бързо в последните години и вярвам, че преминаването ми във Фейенорд е добра награда. Нямам търпение да продължа развитието си като личност и като вратар в този велик клуб", сподели Андреев. Той ще се бори за титулярно място с Тимон Веленройтер и Джъстин Байлоу. Последният беше спряган за трансфер в Саутхемптън, но английският клуб не го взе, защото вратарят не издържа медицинските тестове. Последните години националът на Нидерландия постоянно е измъчван от травми.
Новакът в елита Спартак Вн спря победния поход на Левски. Мачът от VII кръг на "Коритото" премина без гол. Двата тима са на първите две места в шампионата - "сините" имат 16 точки, а варненци са с 14.
Пред 10 000 души Спартак бяха водени от Иван Цветанов-Трите хикса, след като Александър Томаш напусна в посока ЦСКА. Президентът Павлин Николов вече търси нов треньор, като има поне 10 предложения. Фаворит е Николай Костов.
"Успехът обича смелите, Томаш каза, че е смел, но постъпките му не бяха спортсменски. Ние играхме срещу Левски, другите Литекс ли бяха, ЦСКА ли бяха, бихме ги 3:0, пак ще ги бием, играхме срещу Левски, не срещу Литекс или ЦСКА. Миналата събота нашият отбор играе с Ботев, отива, бие в Пловдив, казах им, вие играхте, вие бихте, вие сте пчеличките, в петък беше Томаш там и паднаха. Литекс, ЦСКА, пак ще си ги бием. Желая успех на ЦСКА, макар че по този начин не се прави, не е феърплей", сподели Николов. За Томаш "червените" платиха на Спартак 240 000 лв.
"Когато искаме да спечелим, най-важното е да вкараме гол. Това ни липсваше. Нещата, които ни липсваха, бяха точното отиграване пред вратата и завършващия удар. Усилията, които се полагат, рано или късно се отплащат", обяви треньорът на Левски Станислав Генчев. Той пусна играчите си в почивка заради мачовете на националните отбори, а в събота Левски ще играе контрола с Ботев Вр.

БСП изключи Корнелия Нинова

автор:Дума

visibility 959

/ брой: 167

България има нужда от алтернатива на десните бюджети на ГЕРБ

автор:Дума

visibility 704

/ брой: 167

Електронните рецепти може да се изпълняват и частично

автор:Аида Ованес

visibility 679

/ брой: 167

С 12% поскъпнаха жилищата в София само за 6 месеца

автор:Дума

visibility 693

/ брой: 167

От Витоша се лови и таксува роуминг със Сърбия

автор:Дума

visibility 737

/ брой: 167

Летището в Пловдив отново е изцяло собственост на държавата

автор:Дума

visibility 698

/ брой: 167

България е първа в ЕС по ръст на купени нови коли

автор:Дума

visibility 711

/ брой: 167

Войната в Газа върви с акция за ваксиниране

автор:Дума

visibility 747

/ брой: 167

Засилено присъствие на КФОР в Митровица

автор:Дума

visibility 780

/ брой: 167

Белград успокоява Москва за "рафалите"

автор:Дума

visibility 760

/ брой: 167

Накратко

автор:Дума

visibility 1566

/ брой: 167

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 1067

/ брой: 167

Защитете децата!

автор:Боян Бойчев

visibility 1067

/ брой: 167

Пчеларският сектор е поставен на колене

автор:Дума

visibility 744

/ брой: 167

1 кг хубав мед струва колкото килограм домашно масло

visibility 677

/ брой: 167

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ