24 Юли 2024сряда17:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Личен архив

"Jam On The River" започва на 31 юли

Шестото издание на международния форум на музиката и изкуствата в село Дебнево продължава четири дни

/ брой: 139

автор:Дума

visibility 348

Шестото издание на Международния фестивал на музиката и изкуствата "Jam On The River" ще се проведе в местността "Лъка" в с. Дебнево, Община Троян, от 31 юли до 3 август, научи ДУМА от Яна Пеловска.
Децата от музикално-социалния проект "Музиката вместо улицата" (Сливен) и Мултикултурален оркестър Гисен (Германия) под ръководството на маестро Георги Калайджиев ще се представят на 31 юли в 20 ч. в двора на Основно училище "Иван Вазов" в с. Дебнево. А в двора на църквата "Св. Петка" в Дебнево на 1 август ще звучи "Танго меса" на Мартин Палмери. Солистка е Вероника Тодорова, гостуват Общинският хор "Гена Димитрова" от Плевен и щрайх квинтет на Плевенската филхармония с диригент Георги Милтиядов.
Изпълнения на секстета "Echoo Balkan Samba" и на етно-фюжън формацията "Shaka Zulu Orchestra" на композитора и пианист Минко Ламбов ще прозвучат между 18 и 22 ч. на 2 август в местността "Лъка". А на 3 август, отново между 18 и 22 ч., на същото място в програмата са включени изпълнения на Душан Петрович (Сърбия) с джаз фюжън концерта "From April to December" и октет от популярни сръбски музиканти. Фестивалът ще бъде закрит с проекта "В света на музиката" на Плевенската филхармония със солисти Веско Ешкенази (цигулка), Вероника Тодорова (акордеон) и диригент Георги Милтиядов.
След 22 ч. на 2 и 3 август ще бъдат показани късометражни филми, селектирани във фестивала "От Балкана до звездите".
"Провеждаме шестото издание на "Jam On The River" с вълнение, защото от тази година фестивалът вече не е с продължителност два дни, а разширихме формата на събитието в рамките на четири последователни дни", каза Вероника Тодорова, основателка на фестивала и участничка в музикалната програма.
"През всичките шест години следваме визията и работим с убеждението, че за високата класа музика не е нужна задължително концертна зала, стадион или обществена среда. Нашият фестивал предлага всяка година разнообразие от български и международни музиканти и входът винаги е свободен, защото вярваме, че всеки трябва да има достъп до високото изкуство и да почерпи от енергията на природата. Опитваме се, и мисля, че успяваме, да създадем една магична закваска от човешки талант и природна хармония", допълни известната акордеонистка.

Глобалният Юг аплодира Китай

автор:Дума

visibility 249

3000 престъпления на ден срещу жени

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 139

Словакия получи от САЩ два Ф-16

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 139

14 палестински фракции се споразумяха в Китай

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 139

Унищожител и гробар

автор:Александър Симов

visibility 491

/ брой: 139

Светът пак е Олимпиада

автор:Марин Милашки

visibility 451

/ брой: 139

Напразни надежди

автор:Евгени Гаврилов

visibility 444

/ брой: 139

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ