04 Ноември 2024понеделник18:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кампанията на Неков "Да защитим българския вкус" събра българи в Брюксел

автор:Дума

visibility 3445

След България кампанията на евродепутата от БСП Момчил Неков "Да защитим българския вкус" предизвика голям интерес и в Брюксел. Стотици присъстваха на представянето на уникални нашенски продукти. Много българи, живеещи в белгийската столица, също уважиха събитието. Допълнителна атракция беше и фолклорното изпълнение на певческата група към НЧ "Л. Каравелов - 1897" от с. Куртово Конаре, община Стамболийски, което завърши с традиционни хора. Целта на кампанията, инициирана от Неков, е да популяризира най-доброто от идентифицираните продукти от т.нар. български столици на вкуса в Брюксел. На събитието бяха представени над 10 продукта - розов домат и капия от Куртово Конаре, месо от Източнобалканска свиня, Еленски бут, Странджански чай, зелено сирене от Черни Вит, Реселешки воден лук, Навпавок от Разлога, био сирене от местна българска калоферска коза, Габровски пестил, дегустация на вино от гъмза от региона на Сухиндол. Представена беше и концепцията "Селски мол" от Габрово, целяща стимулиране на предприемачество в селските райони. "Радвам се, че на празника на Съединението на България Брюксел стана "столица на българския вкус и култура", заяви българският евродепутат. За първи път бяха представени толкова много традиционни и уникални продукти и храни от България. Събитието бе уважено и от български и чуждестранни евродепутати. Кампанията по защитата на уникалните български продукти, както и представянето на продуктите се осъществява в партньорство със "Слоу Фуд България".

Драстичен воден режим в Плевен

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 210

Откриха 463 флакона райски газ в дискотеки в София

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 210

Деца изпаднали в абстиненция след забраната за телефони в училище

автор:Дума

visibility 482

/ брой: 210

Работодатели оспорват в съда по-високата минимална заплата

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 210

Подписват договор за новите реактори в АЕЦ "Козлодуй"

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 210

ВМЗ-Сопот с нов стар директор

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 210

Предлагат данък върху новите дрехи

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 210

Скопие окончателно се ангажира с Коридор 8

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 210

Албанският премиер разгневи Гърция

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 210

Заплашиха съдийка за промигрантско решение

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 210

Накратко

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 210

Чорбаджийски неволи

автор:Аида Паникян

visibility 446

/ брой: 210

Забрави ли ЕС кой е Б.Б.

автор:Юри Михалков

visibility 465

/ брой: 210

Лицемерие в нещастието

автор:Таня Глухчева

visibility 427

/ брой: 210

Бананова република

visibility 380

/ брой: 210

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ