01 Октомври 2024вторник17:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов:

След изборите е възможно съставянето на експертен кабинет

Имаме решение на конгреса, че с ГЕРБ и ДПС не можем да управляваме заедно, заяви водачът на листите на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" Във Варна и Шумен

/ брой: 186

автор:Дума

visibility 319

Трудно може да има политически кабинет в класическия смисъл на думата, затова експертен кабинет с министър-председател и министри, равноотдалечени от партиите е единствената алтернатива на този етап. Това заяви председателят на ПГ "БСП за България" и водач на листите на левицата във Варна и Шумен Борислав Гуцанов. „Има 3-4 основни приоритета за развитието на България и с тях трябва да започне излизането от тази криза. За нас основният приоритет е справедливост. Дотук не съм видял друга партия да има програма, което е много жалко, защото разговорът с избирателите трябва да бъде за програма, а не какво се случва на жълтите павета“, посочи Гуцанов.
В евентуално управление обаче БСП не би нарушила позицията си за войната в Украйна. "За левицата е абсолютно ясно, че България трябва да седи максимално далече от тази война, и не приемаме решенията на Сглобката за даване на оръжия. Това категорично ще бъде една от червените линии, които не можем да прекрачим. България трябва да бъде територия, на която да се водят мирни преговори и да бъдем инициатори за подобни разговори, а не да предоставяме оръжие и да бъдем прифронтова държава“, подчерта Гуцанов.
"Не знам какво мислят ПП-ДБ, но виждам, че те мощно са се прегърнали с ГЕРБ и ДПС. Дано вече да са излезли от тази ситуация и да започнат да мислят за приоритетите на България, а не това, което видяхме в правителството на Сглобката, което беше патологичен слугинаж, алчност и некомпетентност”, смята Гуцанов. Той даде примери за взаимодействието между трите партии при конституционните промени и решенията в енергетиката.
"Бойко Борисов посочва БСП като естествен партньор преди началото на всяка една предизборна кампания, след което се оказва, че няма нищо общо с истината. БСП имаме ясно решение на конгрес, че не може да имаме коалиция с ГЕРБ и с ДПС", коментира Гуцанов думите на Борисов, че левицата е сред естествени партньори на ГЕРБ.
„Успяхме да обединим лявото и да се явим заедно на  изборите. Чувства се нова енергия и желание за промяна. Общото ни явяване не е самоцел, а да има алтернатива на това безумно управление. „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ иска да промени страната към по-добро с програма за ускорено развитие на България в сто точки. За да може да има справедливост навсякъде. В съдебната система, здравеопазването, образованието, в икономиката. Нещо, което 35 години липсва. Ще направим отново лявото силно и алтернатива на десния грабеж! Ние знаем решенията! Подкрепете ни, за да имаме една по-хубава България. Такава, каквато всеки носи в сърцето си!“, заяви по-рано Гуцанов по време на откриването на предизборната кампания във Варна.

БДЖ спира 13 влака от днес

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 186

Младите у нас са сред най-късно напускащите родния дом

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 186

Ще има 5-10% поскъпване на олиото

автор:Дума

visibility 612

/ брой: 186

"Български пощи" спират приемането на пратки за Ливан

автор:Дума

visibility 591

/ брой: 186

Антимигрантска партия спечели вота в Австрия

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 186

Румъния бедства от бури и дъждове

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 186

Израелски удари във вътрешността на Бейрут

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 186

Накратко

автор:Дума

visibility 1218

/ брой: 186

Да разменим цифрите?

автор:Аида Паникян

visibility 688

/ брой: 186

Крайнодясната вълна

автор:Таня Глухчева

visibility 730

/ брой: 186

Колко храна се изхвърля в България и по света?

автор:Дума

visibility 553

/ брой: 186

Българските поети и техните убийци

visibility 548

/ брой: 186

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ