04 Октомври 2024петък13:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Франция увеличава данъците на богатите

Правната комисия на Националното събрание отхвърли предложението за импийчмънт на Макрон

/ брой: 189

автор:Дума

visibility 213

Франция планира да увеличи данъците на най-богатите, за да намали дълга, съобщават световните медии. Плановете на кабинета в Париж предвиждат набиране на допълнителни 8 млрд. евро чрез данъци върху големите корпорации, налагане на допълнителни 3 млрд. евро данък върху енергийните компании и данък върху обратното изкупуване на акции. Правителството се стреми да подобри финансовото състояние на страната с приблизително 40 млрд. евро през следващата година, като целта е да се намали дефицитът в публичния сектор от над 6% от БВП на 5%.
"След като успяхме да намалим значително разходите, ще са необходими извънредни, макар и временни усилия, от страна на хората с изключително високи доходи", предупреди финансовият министър Антоан Арманд. Той увери, че хората с ниски и средни доходи ще бъдат пощадени от допълнителната фискална тежест.
Анализаторите предполагат, че макар насочването към лицата с високи доходи да може да генерира необходимите средства, то може да предизвика и съпротива от засегнатите лица. Икономисти твърдят, че разчитането на увеличение на данъците може да възпре инвестициите и да забави икономическия растеж.
Очаква се следващата седмица правителството да представи в парламента плана си за бюджета за 2025 г., в който ще бъдат очертани конкретните мерки и очакваното въздействие върху различните подоходни групи.
Междувременно предложението за импийчмънт на Еманюел Макрон, внесено от радикална лява партия, която критикува държавния глава за незачитане на резултатите от парламентарните избори, бе отхвърлено с огромно мнозинство от Комисията по правни въпроси на Националното събрание.

Петролът не поскъпва заради забавянето на икономиката

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 189

Ски курортите вдигнаха цените на картите

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 189

Франция увеличава данъците на богатите

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 189

Хърватски войници няма да участват в конфликти

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 189

Доминикана масово депортира мигранти

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 189

Грузия подписа анти-ЛГБТ закон

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 189

Черна ирония

автор:Александър Симов

visibility 286

/ брой: 189

Свинщина

автор:Мая Йовановска

visibility 355

/ брой: 189

За икономиката

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 189

“БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” има решенията за БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 189

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ