02 Септември 2024понеделник21:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Защитете децата!

/ брой: 167

автор:Боян Бойчев

visibility 1566

Над 20 години съм учител. През сърцето ми минаха няколко випуска - различни деца, с различни характери, виждания, разбирания.
И през всичките тези години неизменно съм се стремял да възпитам в тях общочовешки добродетели, любов към Родината, уважение към традициите, морални принципи. Всичко това, на което ни учи и българската литература чрез безсмъртните произведения на най-добрите ни поети и писатели.
За съжаление, в последните години светът се разпада пред очите ни. Превръща се в място, в което моралът и традиционните ценности са подложени на отрицание и унищожение. Място, в което сатанизмът взима връх, отричайки естествените закони, по които хилядолетия се е развивало човечеството.
Затова като учител и родител смятам, че законът за забрана на пропагандата на ЛГБТИ в училище е един от най-правилните и навременни закони.
Кой дава моралното право да караш децата да се съмняват в пола си и сами да избират какви да бъдат? При това без да питат родителите си. Да ги съветваш да опитат да са от срещуположния пол - може и да им хареса. Да им обясняваш как се прави еднополова любов. Да ги съветваш дори да минат през хапчета и медицински трансформации, за да "осъзнаят" какви са...
Перверзиите, с които заливат младото поколение, са потресаващи.
Младите хора са с неукрепнала психика. Те са склонни да експериментират, да търсят различното, да се бунтуват срещу нормите. Затова да "преминеш на другия бряг" може да бъде възприето от тях като мода.
В моите разговори с ученици забелязах, че гледат на този сериозен въпрос като на шега, като на развлечение - нещо от рода на: защо пък не, може да ми хареса. Нещо като модата с марихуаната, амфетамините, райския газ - всички го правят, защо не и аз. Мода, довела до много проблеми през последните години.
Да не говорим, че става дума за "пропаганда". Понятие, което не се свързва някак си със свободата. Свобода на пропагандата - как ви звучи?
Явно обаче е възможно, когато става дума за налагане на определени "модерни" идеи. Цялата грантова евроатлантическа общност се изправи срещу закона за забраната на пропаганда на ЛБТГИ в училище.
Смятам, че да манипулираш хора с неукрепнала психика не е свобода, а престъпление. Да приемеш извращението като водеща добродетел е груба подмяна на общочовешките ценности.
Това обаче именно искат противниците на този закон. Опитват се да наложат сексуалните отклонения и извращения като норма под лозунга за повече свобода. Крайната цел е разпад на човешкото общество - морално и физически - намаляване на броя на хората чрез подмяна на естествените Божии и човешки закони. А те са, че хората са два пола - мъж и жена. От свещения съюз между тях - семейството (също отричано през последните години), се раждат деца, които трябва да продължат човечеството, водени от моралните закони.    
Никой не пречи на никого да прави, каквото си иска в леглото. Да прави сам своите избори, но след като навърши пълнолетие и носи сам отговорност за постъпките си.  
Налагането на ЛГБТИ идеологията (не само в училище) е насилие над човешките представи и начин на мислене, израждане на духовните устои на човека, на неговите нравствени опори. Идеология, която отмества фокуса от такива сериозни проблеми като неравенството между хората и експлоатацията. Това не е свобода, а налагане на обществен модел, който е чужд на естественото човешко развитие и отхвърля неговите морални норми.
Знам, че зад тази идеология стоят хора и организации с огромен финансов и властови потенциал. Борбата с тях е трудна и опасна. Но от нас зависи дали имаме силата, желанието и куража да се борим срещу злото в името на такива добродетели, като: уважение към традициите, любов към Родината, морални принципи, вяра. В името на нашето бъдеще.
Ако на безлюден остров сред океана оставите десет мъже и десет жени, след 100 години островът ще бъде заселен. Ако обаче оставите само десет мъже или само десет жени, след 100 години ще намерите единствено скелети.
Та натам ни води "модерното европейско либерално" мислене.

БСП изключи Корнелия Нинова

автор:Дума

visibility 1092

/ брой: 167

България има нужда от алтернатива на десните бюджети на ГЕРБ

автор:Дума

visibility 782

/ брой: 167

Електронните рецепти може да се изпълняват и частично

автор:Аида Ованес

visibility 729

/ брой: 167

С 12% поскъпнаха жилищата в София само за 6 месеца

автор:Дума

visibility 747

/ брой: 167

От Витоша се лови и таксува роуминг със Сърбия

автор:Дума

visibility 815

/ брой: 167

Летището в Пловдив отново е изцяло собственост на държавата

автор:Дума

visibility 776

/ брой: 167

България е първа в ЕС по ръст на купени нови коли

автор:Дума

visibility 767

/ брой: 167

Войната в Газа върви с акция за ваксиниране

автор:Дума

visibility 830

/ брой: 167

Засилено присъствие на КФОР в Митровица

автор:Дума

visibility 858

/ брой: 167

Белград успокоява Москва за "рафалите"

автор:Дума

visibility 843

/ брой: 167

Накратко

автор:Дума

visibility 1832

/ брой: 167

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 1224

/ брой: 167

Защитете децата!

автор:Боян Бойчев

visibility 1235

/ брой: 167

Пчеларският сектор е поставен на колене

автор:Дума

visibility 803

/ брой: 167

1 кг хубав мед струва колкото килограм домашно масло

visibility 727

/ брой: 167

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ