24 Юли 2024сряда14:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП със законови инициативи за райския газ и доброволчеството

Атанас Зафиров: Настояваме за бързо разглеждане на предлаганите от нас законопроекти

автор:Дума

visibility 245

ПГ на „БСП за България“ внася предложения за промени в Закона за здравето касаещи употребата на райски газ. Това заяви пред журналисти в Народното събрание и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров.

„Настояваме за бързо придвижване на законопроекта“, категоричен бе той. Социалистът обясни, че промените касаят пълната забрана за продажба на райски газ на физически лица и драстично увеличение на глобите за нарушителите, стигащи до затваряне на търговски обекти.

„Настояваме за бързо разглеждане и на промените, които внасяме в Закона за доброволчеството“, заяви Атанас Зафиров. Той подчерта, че е ясно особено сега в ситуацията с пожарите, че темата е важна и актуална. „Искаме бърза реакция, минаване през комисия и гледане в пленарна зала възможно най-бързо“, заяви той.

Борислав Гуцанов: При третия мандат трябва държавнически подход

„Ако президентът вземе решение да връчи мандата на нас, ще положим всички усилия да съставим кабинет, но който да бъде експертен, на националното спасение“, така отговори на журналистически въпрос председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов.

Той обясни, че ще бъдат проведени разговори с всички парламентарни групи, ако ръководството получи мандат за това от Националния съвет на партията. „Ние стриктно спазваме нашия Устав“, категоричен бе Гуцанов. Той подчерта, че при третия мандат трябва да има държавнически подход, за това и той, за разлика от първия и втория, се връчва на парламентарна група, за да може да се направи всичко възможно за диалог и консенсус между политическите партии за излизане от тежка ситуация, в каквато се намира България сега.

Глобалният Юг аплодира Китай

автор:Дума

visibility 1

3000 престъпления на ден срещу жени

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 139

Словакия получи от САЩ два Ф-16

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 139

14 палестински фракции се споразумяха в Китай

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 139

Унищожител и гробар

автор:Александър Симов

visibility 269

/ брой: 139

Светът пак е Олимпиада

автор:Марин Милашки

visibility 262

/ брой: 139

Напразни надежди

автор:Евгени Гаврилов

visibility 245

/ брой: 139

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ