21 Октомври 2024понеделник23:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА:

Страната има нужда от нова данъчна система

Предизборната платформа на социалистите може да се превърне в управленска програма

/ брой: 200

автор:Дума

visibility 614

„Нашата предизборна платформа може лесно да се превърне в работеща управленска програма. Тя е възможна за реализиране, в нея има протегната ръка към останалите политически сили, няма залагани нереалистични неща, които да провалят тези разговори“. Това заяви председателят на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ Атанас Зафиров на дискусията "Държавен бюджет 2025 г. Лявата алтернатива – как да преодолеем дефицита и да осигурим стабилно развитие на България през 2025 г. и за в бъдеще“.
Зафиров коментира, че левицата има амбициозни решения, свързани с бюджета на България - 5% от БВП да отиват за образование, 1% - за култура. Предвидени са и още редица социални мерки. „Ако не намерим отговор на въпроса откъде ще дойдат тези пари, добрите намерения ще останат само празни приказки. Ние имаме отговор на този въпрос“, категоричен бе той и подчерта, че основните източници ще бъдат изсветляване на сивия сектор и данъчна реформа. „Бедните и богатите никъде по света не плащат според един аршин като у нас“, подчерта той. Социалистът пое категоричен ангажимент, че ще се работи усилено за реализация на всичко, което се предлага.
„Очакваме резултат на изборите, който да ни позволи да бъдем незаобиколим фактор в политиката. Ние ще работим за гаранции за ускорен икономически растеж, справяне с демографската криза и за мира“, подчерта председателят на лявото обединение.
„Искаме да реализираме ново ляво разбиране за държавата - собствеността е доминиращо частна, но държавата регулира, така че да постига социална справедливост, преодоляване на бедността, стабилна средна класа“, коментира модераторът на дискусията и председател на „Българска социалдемокрация – Евролевица“ Александър Томов. „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" е единствената, която има алтернатива за преодоляване на бюджетната криза и развиването на икономиката“, заяви Томов и подчерта, че става въпрос за две групи решения – бързи и стратегически.
Като първо от бързите решения Томов посочи нови финансови технологии за финансиране на инфраструктурни проекти и освобождаване на бюджетни разходи за около 6-8 млрд. лв. при едновременно стимулиране на растежа. Като такава мярка той определи и преминаването от плосък към прогресивен данък, което може да увеличи приходите с около 3-4 млрд. лв. „Предлагаме и облагане на печалбите на банките в частта им "такси", което ще увеличи приходите с 1-2 млрд. лв.“, обясни икономистът.
Александър Томов подчерта, че трябва да се мисли в перспектива, и представи и стратегическите решения, предвиждани от левицата: приемане на група национални стратегически проекти, които гарантират ускоряване темповете на растеж до 5-6 на сто; увеличаване на държавните гаранции и помощи за чужди  инвеститори; данъчни преференции при публично-частно партньорство, програма за малкия и средния бизнес и не на последно място - увеличаване на относителния дял на разходите в бюджета.

Страната има нужда от нова данъчна система

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 200

БВП е нараснал с повече от очакваното през 2023 г.

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 200

Започва пускането на парното в София

автор:Дума

visibility 418

/ брой: 200

Започва ремонтът на румънската част от Дунав мост при Русе

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 200

Българин източил 2,2 милиона паунда във Великобритания

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 200

Отнеха лиценза на 10 частни болници в Турция

автор:Дума

visibility 434

/ брой: 200

Гръцки псевдосвещеник изнудвал вярващи за пари

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 200

Накратко

автор:Дума

visibility 434

/ брой: 200

Плашат с Торбалан

автор:Мая Йовановска

visibility 469

/ брой: 200

100 решения за България

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 200

100 решения за България

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 200

В кампанията се усеща обръщането на хората към БСП

автор:Мая Йовановска

visibility 463

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ