29 Август 2024четвъртък17:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мицкоски призна за опит за подкуп

Премиерът обаче не разкри кой му предлагал рушвет за Коридор 8

/ брой: 165

автор:Дума

visibility 590

Премиерът на РСМ Християн Мицкоски заяви на среща с европейски представители, че е имало опит да бъде подкупен във връзка с изграждането на Коридор 8, предаде агенция МИА. Мицкоски не уточни кой стои зад предложението за подкуп, само каза, че „се знае как става, по комуникационни канали“.
Той е информирал за това партньорите от ЕС и те, по думите му, са приели с разбиране думите му. Според Мицкоски за опита за подкуп са уведомени всички компетентни институции.
„Аз лично заявявам пред цялата македонска общественост, че за изграждането на железницата по Коридор 8, участък 3, имаше опит да ми бъде предложен подкуп, за да подпиша аз като министър-председател приемането на тръжната документация, изтичаща на 17 септември. Затова казах, че докато съм премиер, няма да приема този търг. Времената на този тип комуникация с премиера отминаха, може би с някои други е било така, но не и с мен“, каза Мицкоски на срещата, цитиран от МИА.
Премиерът подчерта, че са приоритетни всички коридори, които минават през страната, в това число Коридор 8 и Коридор 10, и ще се работи еднакво всеотдайно, защото и двата са много важни за страната.
„В никакъв случай не мога като председател на правителството да подпиша проект, да похарча половин милиард от парите на моите съграждани, за проект за половин тунел, който завършва в задънена улица. Докато аз съм премиер това няма да стане. И второ, тъй като бях жертва на опит за подкуп във връзка с този проект, казах, че никога няма да подкрепя настоящия проект, защото не става въпрос само за парите на македонските данъкоплатци, а и за тези на европейските“, каза още Мицкоски.
Той подчерта, че очаква и от българска страна същия ангажимент и загриженост, каквито проявява страната му за завършване на  другата половина на тунела.
Транснационалната транспортна ос Изток-Запад (Коридор 8) се простира от пристанище Бари в Италия до Варна и Бургас в България. Централната част минава през Северна Македония. Липсват обаче връзки в западния край (от Кичево до границата с Албания) и в източния край (от Куманово до границата с България).

Украйна не се отказва от ядрените ни реактори

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 165

Бившият главен архитект оглави строителния контрол в София

автор:Дума

visibility 575

/ брой: 165

Ограничава се движението към Терминал 2 на летище София

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 165

Гражданин осъди събирачи на дългове

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 165

Мицкоски призна за опит за подкуп

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 165

Нападател с ножове застрелян в Германия

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 165

Природни стихии В Югоизточна Европа

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 165

Накратко

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 165

"...Любя, тача и милея."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 592

/ брой: 165

Приятно крадене

visibility 568

/ брой: 165

Безценните мигове

автор:Александър Урумов

visibility 639

/ брой: 165

Обречени на Юда

автор:Юри Михалков

visibility 598

/ брой: 165

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ