04 Октомври 2024петък05:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пак Цонко Цонев спечели на рибния фест в Каварна

/ брой: 211

автор:Дана Русева

visibility 1891

Рецептата на градоначалника на Каварна Цонко Цонев, на който асистира кметът на ромската махала в крайморския град Мартин Башев, спечели кулинарната надпревара при откриването на седмото издание на "Миден и рибен фест". Пазената дълго в тайна "Риба по цигански" се оказа популярният сафрид, изпържен в царевично брашно, което му придаваше чудесен вкус, допълнен от специален чеснов сос. Мартин Башев обясни, че рецептата е наречена така, защото рибата е ловена от роми, които нямат разрешителни, но краденото било от морето.
Фронтменът на "Б.Т.Р." Наско пък предложи пържен калкан в портокалово-лимонов сос и се класира втори. Актьорът Влади Въргала се пробва с черноморска пъстърва със специален сос от лимон, орехи, чесън, мед. За да убеди присъстващите, че е добър готвач, първият, който вкуси гозбата му след журито, бе неговата дъшеря Александра. Влади обаче бързо си призна, че не е посолил рибата, въпреки че неговите порции на фона на кризата изглеждаха най-големи и вкусни. Това му донесе престижното трето място.
Една от емблемите на Добрич и региона - коминочистачът Сали Реджеб, бе председател на журито. С нелеката задача за избор на най-добър специалитет бяха натоварени и зам.-кметът на община Силистра Пепа Денева, и секретарят на община Горна Оряховица Иван Михтиев.
Бира, вино и мидени специалитети в шатри превзеха центъра на Каварна по време на феста. Присъстващите имаха възможност да чуят изпълненията на "Сигнал", "Б.Т.Р." и "Аналгин".

Инфлацията е стопила спестяванията на 73% от българите

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 188

Шефовете в пощите остават без заплати, ако не плащат на работниците

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 188

Животновъди искат спешно подпомагане, плашат с протести

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 188

Засякоха шарка по овцете в Гърция близо до нашата граница

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 188

Конкурс за есе с награди върху корейско произведение

автор:Дума

visibility 544

Остър, но смислен дебат между Уолц и Ванс

автор:Дума

visibility 597

/ брой: 188

Намаляват таксите по две гръцки магистрали

автор:Дума

visibility 506

/ брой: 188

Закле се първата жена президент на Мексико

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 188

Гибелен фанатизъм

автор:Таня Глухчева

visibility 876

/ брой: 188

Извратена кампания

автор:Александър Симов

visibility 844

/ брой: 188

За образованието

автор:Дума

visibility 876

/ брой: 188

„Малките“ неща правят голяма сянка

автор:Ева Костова

visibility 533

/ брой: 188

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ