04 Октомври 2024петък13:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Войната в двата лагера на ДПС се ожесточи

Джейхан Ибрямов арестуван с белязани пари

Джевдет Чакъров поиска отлагане на парламентарните избори

/ брой: 189

автор:Дума

visibility 228

Войната на двата враждуващи лагера в Движението за права и свободи придоби нов оттенък след ареста на народния представител Джейхан Ибрямов, приближен на Ахмед Доган и кандидат-депутат от неговия алианс. В сряда вечерта Ибрямов бе задържан на столичен паркинг с белязани 100 хиляди лева, според неофициални информации в медиите. До края на деня вчера нито МВР, нито Прокуратурата, нито Комисията за противодействие на корупцията потвърдиха новината за ареста и неговите причини.
Джевдет Чакъров, съпредседател на ДПС и дясна ръка на Доган, заяви веднага, че ще настояват за отмяна на парламентарните избори и ще направят предложението още по време на днешното заседание на КСНС при президента Румен Радев. Като мотив Чакъров изтъкна продължаващи репресии спрямо техните представители.
По време на вчерашното заседание на Централната избирателна комисия стана ясно, че и.д. главен прокурор Борислав Сарафов е уведомил с писмо комисията, че Ибрямов е задържан "по време на заварено престъпление". Това е единственото законово изключение, което позволява органите на реда да пренебрегнат имунитета на депутат или кандидат за народен представител - когато той е заловен в момент на извършване на деянието. В този случай не се иска разрешение за задържането нито от Народното събрание, нито от ЦИК.
Пак от писмото на Сарафов се разбра, че на Ибрямов е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 24 часа и е възможно тя да бъде удължена.
През целия ден вчера бяха тиражирани различни версии за безпрецедентния арест на действащ народен представител. Според някои стоте хиляди лева, осигурени на подставено лице и белязани от Комисията за противодействие на корупцията, били част от поискан от Ибрямов подкуп от 400 хил. лв., за да осигури спечелването на обществена поръчка. Според други те били поискани от него с цел купуване на гласове по време на предизборната кампания. В дома му са извършени обиск и изземане на документи и пари.

Петролът не поскъпва заради забавянето на икономиката

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 189

Ски курортите вдигнаха цените на картите

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 189

Франция увеличава данъците на богатите

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 189

Хърватски войници няма да участват в конфликти

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 189

Доминикана масово депортира мигранти

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 189

Грузия подписа анти-ЛГБТ закон

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 189

Черна ирония

автор:Александър Симов

visibility 286

/ брой: 189

Свинщина

автор:Мая Йовановска

visibility 355

/ брой: 189

За икономиката

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 189

“БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” има решенията за БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 189

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ