04 Юли 2024четвъртък14:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Различията с ГЕРБ са сериозни

/ брой: 125

visibility 370

Борислав ГУЦАНОВ*

Подхождаме с нужното уважение към нашия основен опонент през последните 15 години - ГЕРБ, че правят опит да съставят кабинет, но нашата позиция е пределно ясна, че не можем да го подкрепим. Изведените приоритети на това евентуално правителство са потвърдили, че то не може да получи гласовете на българските социалисти.  
Защото вие не осъзнавате, че през тези 15 години създадохте огромни пропасти в обществото и има сектори, които се превърнаха в пустиня.
Ние се нуждаем от обединяваща цел на цялото общество, която да ни даде дух и достойнство, така че нацията ни да има общи стремежи.  
Вие говорите за парите от Плана за възстановяване и устойчивост. Не считаме, че това може да бъде сериозна цел, защото вие ни управлявахте само допреди няколко месеца и не намерихте начин да бъдат усвоени тези средства. Напротив, даже бяхме на крачка да бъдат затворени тецовете и мините ни.
Вторият приоритет за еврозоната също не е консенсусен. БСП сме за влизане в еврозоната и това е решение на нашия Конгрес, но влизане тогава, когато България е готова за това. Вие дори не искате да чуете двама нобелови лауреати, които коментират кога и как трябва да се случи влизането в еврозоната.
Разговорът за държавния бюджет трябва да е за развитието на България в следващите 10-15 години.
Защо не се говори за развитието на ядрената енергетика, така че тя да защитава българските интереси и да се прекрати това, което се случва с Белене? Защо не се говори изобщо за развитието на целия сектор „Енергетика“? Ние трябва да защитаваме българските интереси, а не да се водим по чуждите интереси.
Къде са останалите важни теми?
В областта на селското стопанство България десетилетия наред беше лидер. А здравеопазването, което по Конституция е безплатно, но всъщност не е, а частни болници източват Здравната каса? От системата на образованието излизат неграмотни хора.   
Всички се кълнем, че трябва да се справим с демографската катастрофа, но не подкрепихте нашите предложения за освобождаване на младите хора до 26 години от данъци, подпомагане на млади семейства с деца и безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст.
Ние смятаме, че България трябва да бъде домакин на преговори за мир, а не страна във военния конфликт. Ние сме за мир, а не за война. И не считаме, че с даването на повече и повече оръжия може да се постигне мир. България трябва да е лоялен партньор, но заедно с това да защитаваме и своите национални интереси. Трябва да поддържаме добри отношения с всички държави по света - и на Запад, и на Изток, а много често вие гледате единствено в едната посока.   
Оставаме с уважение към нашия опонент, но различията ни са сериозни.
Трябва да има кабинет, но експертен - на националното спасение и националното съгласие, който да защитава интересите на Република България и да работи за просперитета на българските граждани.

* Изказване в НС при обсъждане на проектокабинета на ГЕРБ

КЗК разследва "Билла" за нелоялни практики

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 125

Тол системата с 500 млн. лв. приходи

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 125

ЕС въвежда мита върху всички онлайн стоки от Китай

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 125

Все повече кандидати са срещу Льо Пен

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 125

240 пожарникари изпраща Европа в Гърция

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 125

Швейцария спира опасно сръбско царевично брашно

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 125

ЕК дава 1,2 млрд. евро за Западните Балкани

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 125

Безпощадно

автор:Александър Симов

visibility 313

/ брой: 125

Различията с ГЕРБ са сериозни

visibility 350

/ брой: 125

Принципен въпрос

visibility 326

/ брой: 125

Разрив и раздори в ДПС

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 125

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ