23 Юли 2024вторник15:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

КНСБ настоява за повече пари за пожарна безопасност

/ брой: 138

автор:Дума

visibility 317

КНСБ настоява да бъдат увеличени минимум с 20 процента парите за издръжка и капиталови разходи в бюджета на МВР за пожарна безопасност и защита на населението от бедствия и аварии. Синдикатът оповести пакет от мерки във връзка с повишената опасност от пожари в страната и работата в условия на високи температури.
Сред другите искания на КНСБ е да бъде приет Закон за пожарна безопасност, както и промени в Закона за здравословни и безопасни условия на труд и контролната дейност на Инспекцията по труда, свързани с работата на открито при максимално допустими температури на въздуха.
В неделя беше монтиран първият контейнер за временно настаняване в с. Воден. Там ще бъде настанено двучленно семейство, чиято къща е изгоряла изцяло. Контейнерът се състои от две стаи и санитарен възел, там вече има ток и вода, както и готварска печка. Предстои да бъде монтиран бойлер и да се донесат легла.
Продължава изравняването на терени в селото, където да бъдат поставени и останалите контейнери за временно настаняване, общо 15, които ще бъдат доставени в селата Воден и Крайново. Те ще бъдат разпределени според нуждата на хората, като в предните дни са били направени проверки и е създаден списък.
Приключи и процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на с. Воден и от събота тя е в експлоатация. Така в района вече има покритие на всички мобилни оператори.  
Хора от цялата страна изпратиха помощи на пострадалите. В две зали на читалището на селото са събрани дрехи, хранителни продукти, санитарни принадлежности, електрически уреди, мебели, домакински съдове и прибори, телевизори, парични средства.
Междувременно бяха овладени четири от пет фронта на пожара край ямболските села Воден и Голям Дервент, продължават усилията за потушаване на последното огнище между Голям Дервент и Крайново.
През последните дни бяха овладени пожарите между Харманли и Любимец, както и в пловдивското село Отец Паисиево. В събота стана ясно, че е потушен пожарът, обхванал труднодостъпната местност около прохода Беклемето в Стара планина.
Гаражите са пълни с нова противопожарна техника, пожарните автомобили са подменени с нови на 75 на сто, но има проблем с липсата на хора и на защитни облекла. Това стана ясно от интервю на шефа на синдикат "Огнеборец". Той заяви, че последните години е закупена доста техника за гасене на горски пожари. "Подменена е над 70-75% от техниката. Единствено в малките населени места, в малките районни служби от трета степен има по-стара техника. Гаражите са пълни с техника, но нямаме служители", каза Станков. По думите му причината не е в липсата на кандидати, а в свития щат.

Банки отново вдигат таксите

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 138

Половин София остава без топла вода за 12 дни

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 138

ВАС отмени екостикерите за колите

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 138

Байдън напусна надпреварата

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 138

Кличко допуска референдум за мир

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 138

Курти обвини Сърбия за взрив край езеро

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 138

Накратко

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 138

Мътни води

автор:Евгени Гаврилов

visibility 293

/ брой: 138

Зад смокиновия лист

visibility 299

/ брой: 138

Bye-bye, Байдън

автор:Таня Глухчева

visibility 244

/ брой: 138

Празник на духа, наследен от Апостола

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 138

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ