27 Август 2024вторник15:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Париж удължи ареста на Дуров

/ брой: 163

автор:Дума

visibility 161

Френските съдебни власти удължиха мярката задържане под стража на 39-годишният основател на приложението за незабавни съобщения Telegram Павел Дуров, съобщи в. „Монд“.
Задържане при разпит може да продължи максимум 96 часа. След това съдията може да реши да освободи или да повдигне обвинение на задържания. Дуров бе арестуван в събота във Франция заради нарушения, извършени от платформата за чат.
Компанията собственик на мобилното приложение "Телеграм" заяви, че спазва европейското законодателство, включително Регламента за цифровите услуги. Действията й за модериране на съдържанието са в установените за сектора норми", написа базираната в Дубай компания. Местните медии съобщават, че заради недостатъчното модериране на съобщенията срещу Дуров могат да му бъдат повдигнати обвинения за тероризъм, наркотрафик, измами и детска порнография.
"Арестът на Дуров е посегателство срещу основните човешки права (на свобода) на словото и сдружаването. Това принизява не само Франция, но и целия свят", написа в пратформата Екс бившият служите на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън.

Тазгодишното вино ще е по-хубаво, но по-скъпо

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 163

Цените по морето падат с 20%, сезонът продължава до октомври

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 163

Кафето в Гърция рязко поскъпва

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 163

Производството на сладолед у нас намаля драстично

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 163

Гърция подготвила нови социални мерки

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 163

„Таймс“: Русия е близо до победа в Донбас

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 163

Париж удължи ареста на Дуров

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 163

Преговорите за Газа вървят към провал

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 163

"Пенчо бре чети..."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 82

/ брой: 163

Размиване на отговорности

visibility 93

/ брой: 163

Потресаващо мълчание

visibility 105

/ брой: 163

Ще отпаднат ли "малките матури" след 4-и и 10-ти клас

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 163

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ