03 Октомври 2024четвъртък18:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

„БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ откри кампанията си във Велико Търново, дава надежда за по-добра България

автор:Дума

visibility 612

Официален старт на кампанията си за парламентарните избори на 27 октомври даде тази вечер „БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ във Велико Търново. По традиция това стана на знаково място – пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски, там, където преди 133 г. е проведена първата социалистическа сбирка в България. Основното послание, което отправят кандидатите, е, че политическата криза в страната ни може да бъде преодоляна само с реални политики за хората, като тези политики могат да бъдат реализирани само с истинско ляво управление в лицето на „БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“.

С пълна листа от 16 кандидати отива на вота коалицията в област Велико Търново. Те бяха представени в обратен ред.

Под номер 16 в листата е Илиян Колев – най-младият кандидат, който е студент в Техническия университет в Габрово. Позиция преди него е журналистът на свободна практика и активен доброволец в различни каузи Стоил Георгиев. На 14-то място е Тихомир Тодоров – сертифициран главен сладкар, експерт в производството на кулинарни изделия.

На 13-та позиция в листата си коалицията е поставила инженерът геодезист Никола Николов, на 12-та – историкът, политолог, заместник-председател на общинското и областно ръководство на Младежкото обединение в БСП Велико Търново и член на Националния съвет Марио Иванов, а на 11-та – учителят по английски език Димана Ангелова.

10-тата позиция е за Даниела Давидкова от Свищов – магистър по финанси и кредит от Стопанската академия и по политология, дипломация и национална сигурност от ВТУ. Давидкова е председател  на Контролна комисия на ПП „Изправи се, България“. На мястото преди нея е Петко Прокопов, който в момента работи в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“. На 8-мо място в листата е човек с над 20-годишен опит в сферата на културата - Йордан Кабаиванов от Павликени.

На 7-мо място е Емилия Иванова от Горна Оряховица - магистър „Счетоводство и контрол“ от ВТУ, с магистратура в Русенския университет „Ангел Кънчев“ с инженерна специалност „Управление на технология на транспорта“. Работи в сферата на търговията над 15 години. В момента извършва и учебна дейност като преподавател. Член на БСП от 2016 г. и председател на ОПО „Димитър Дюлгеров“. Член на общинското ръководство на БСП  в Горна Оряховица. 

6-тото място в листата е за Йордан Нейков от Свищов. Той е доктор по икономика. От 2020 г. работи в сферата на аутсорсинга, общински съветник от БСП в Общински съвет – Свищов.

„Хората са изпаднали в апатия. За тях програмите на всички партии са просто хартия. Истината е, че искат да видят мобилизирани,  активни, импулсивни хора, които всеки ден да се ангажират с решения на проблеми. Виждам тези хора в листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА”, сподели Нейков.

Пета е Жулиета Войнова. Войнова е завършила „Реклама и връзки с обществеността“ в Москва, към днешна дата е в екипа на голяма телекомуникационна компания. От 18-годишна е част от Младежкото обединение в БСП, а в момента е негов председател във Велико Търново.  Член е на Националния съвет на МО в БСП и Комисията по образование, здравеопазване и култура.

На 4-то място е проф. Севдалина Димитрова - магистър икономист-счетоводител от Стопанска академия в Свищов, професор доктор на науките в Национална сигурност и професор в Администрация и управление. 38 г. преподавател в НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново. Понастоящем е професор във Висше училище по сигурност и икономика в Пловдив. Автор и съавтор е на над 390 научни публикации. Експерт в Национална агенция по оценяване и акредитация. Член на Съюза на учените – клон Велико Търново. Член на Национална асоциация Сигурност.

На 3-то място в листата е представителят на община Павликени Георги Филипов. Завършил е „Български народни танци“ в Държавното хореографско училище в София, а след като отбива военната си служба учи „Начална училищна педагогика“ във ВТУ. Работи като начален учител и възпитател, като през 2000 г. става директор на Начално училище „Петко Р. Славейков“ до закриването му през 2009 г. От 2010 г. заема длъжности в Община Павликени, включително главен експерт и директор на Център за подкрепа за личностно развитие, които изпълнява и до днес.

„За мен ще бъде чест да изпълнявам платформата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА”, каза Филипов, пожелавайки убедителна победа на коалицията.

На 2-ро място в листата е Марин Богомилов, който е представител на „Левицата“. Богомилов е магистър по икономика от Стопанска академия в Свищов и магистър по психология от ВТУ, завършил е  „Маркетинг в културната сфера“ в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов“, Съдебно-счетоводни и финансово ценови експертизи в Национален експертен център в София.  Той е земеделски производител, председател е на Потребителската производствена кооперация „Росица – Поликраище“ в горнооряховското село Поликраище, която обработва 15 000 декара. В свободното си време обича да чете книги, да ходи на кино и театър. Увлича се по тениса на корт и футбола.

„България преживява огромни кризи. Разделението, натрупано през годините, създава разпад в обществото и държавата. Разрухата убива мечтите за по-добър живот. Затова е все по-наложително  България да бъде управлявана от добре подготвени, разумни, отговорни хора. Убеден съм, че с консолидацията на левите могат да бъдат постигнати тези резултати. Само истинското обединение на левите сили може да даде надежда на България“, сподели и Марин Богомилов. 

Водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за област Велико Търново Мариана Бояджиева едва ли се нуждае от представяне, защото и към днешна дата дори политическите опоненти на социалистите признават нейната активност като народен представител в 42-то и 43-то народно събрание.

Освен признание, те изпитват и сериозен респект, защото водената от Бояджиева листа на БСП в областта през 2013 г. събра 38 000 гласа, с 5000 повече от ГЕРБ и Цветан Цветанов.

Мариана Бояджиева е магистър по история от ВТУ, дългогодишен общински съветник във Велико Търново, ръководител на групата съветници, била е и председател на Комисията по образование. Заместник областен управител е в правителството на Сергей Станишев, народен представител в 42-то и 43-то народно събрание, зам.-председател на Комисията по култура и медии и зам.-председател на парламентарната група на БСП. Към момента е областен председател на Българската социалистическа партия.

„Заедно сме, за да дадем истинска лява алтернатива на българските избиратели. Заедно ще покажем, че ще поведем България към по-добро. Благодаря на коалиционните ни партньори“, обърна се Мариана Бояджиева към хората с леви убеждения.

Водачът на листата под номер 28 в бюлетината определи решенията като най-важното в тази кампания.

„Политическите партии посочват проблемите, но нашата коалиция дава решения. Нашият документ се нарича „100 решения за ускорено развитие на България”. Държавата повече не може да стои на пауза. Необходимо са сериозни реформи във всички сфери – икономика, енергетика, здравеопазване, образование, в социалната политика. Хората очакват тези промени. Нашите партии се връщат към изконните ценности на лявото – справедливостта и равенството, защото през последните години беше насадено не само разделение, но и безнадеждност за бъдещето“, посочи Бояджиева.

Мариана Бояджиева постави социалната политика като водеща.

„Предлагаме в държавния бюджет да има средства за превенция на здравето, да има 9% ДДС върху лекарствата, изписваните лекарства за децата до 16 г. и възрастните над 75 г. да бъдат безплатни. В образованието предлагаме делегираните бюджети да бъдат съобразени и с постиганите в учебния процес резултати, помощта, давана в началото на учебната година, да се увеличи на 350 лв. и да обхваща и учениците в 5, 6 и 7 клас. Искаме равен старт за младите. Предлагаме ниско лихвени кредити за младите семейства, справедливо увеличение на пенсиите, на обезщетенията при безработица и за най-уязвимите групи в обществото“, начерта акценти от платформата на коалицията водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА”.

Мариана Бояджиева говори и за проблеми в икономиката.

„Един от тях е свързан с българската енергетика. Според нас тя трябва да бъде запазена и да бъде гръбнакът на икономиката ни. Да се запазят въглищните райони, зелената сделка да се преразгледа“, каза Бояджиева.

Не пропусна и проблема с безводието в областта.

Той трябва да се решава с помощта на държавата, с нови инвестиции, убедени са кандидатите от „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА”.

„За нас надеждата за развитието на държавата ни тръгва от младите. Вярвам на тези хора, които имат знания, опит и ще ги приложат на практика. Но сами кандидатите не можем да се справим. Затова търсим подкрепата ви – нека бъдем заедно и да се поздравим с достоен резултат с номер 28 в бюлетината“, призова  Мариана Боджиева.

Инфлацията е стопила спестяванията на 73% от българите

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 188

Шефовете в пощите остават без заплати, ако не плащат на работниците

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 188

Животновъди искат спешно подпомагане, плашат с протести

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 188

Засякоха шарка по овцете в Гърция близо до нашата граница

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 188

Конкурс за есе с награди върху корейско произведение

автор:Дума

visibility 544

Остър, но смислен дебат между Уолц и Ванс

автор:Дума

visibility 597

/ брой: 188

Намаляват таксите по две гръцки магистрали

автор:Дума

visibility 506

/ брой: 188

Закле се първата жена президент на Мексико

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 188

Гибелен фанатизъм

автор:Таня Глухчева

visibility 876

/ брой: 188

Извратена кампания

автор:Александър Симов

visibility 844

/ брой: 188

За образованието

автор:Дума

visibility 876

/ брой: 188

„Малките“ неща правят голяма сянка

автор:Ева Костова

visibility 533

/ брой: 188

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ