29 Юли 2024понеделник17:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 142

автор:Дума

visibility 661

Отнеха сините флагове на 22 гръцки плажа
При внезапна проверка на Гръцкото дружество по защита на природата бяха отнети сините флагове на 22 плажа. Не спазвали изискванията за качество на услугата, лесен достъп до морето на хора с увреждания, чистота и безопасност. Т. г. 625 гръцки плажа получиха престижната награда, което е 15% от плажовете по света.


Джорджа Мелони е на 5-дневна визита в Пекин
Премиерът на Италия Джорджа Мелони пристигна на официално 5-дневно посещение в Китай. Целта на визитата е да бъдат стимулирани търговските отношения и да се засегне темата за войната в Украйна. Мелони ще се срещне с президента Си Дзинпин и премиера Ли Цян.

 
Масуд Пезешкиан се закле като президент на Иран
Масуд Пезешкиан получи удостоверението си за назначаване на поста, след като беше избран за президент на Иран. Церемонията в джамията "Хомейни" в столицата Техеран събра политическия елит, а също и редица чуждестранни дипломати.


Осъдиха 125 души, свързани с "Боко Харам"
В Нигерия бяха осъдени 125 души, свързани с ислямистката терористична организация "Боко Харам", съобщава БТА. Сред тях има както бойци от групировката, така и хора, които са й оказвали финансова подкрепа.


Командир на "Вагнер" загина при засада в Мали
Руският блогър Юлий Подоляк съобщи в Телеграм, че "колона от правителствени войски и военни на ЧВК "Вагнер" в Мали е нападната от засада от туарегски ислямисти". При атаката е загинал командирът на руските бойци Антон Елизаров, командвал превземането на украинския град Соледар през 2023 г.


8 загинали, след като кола се вряза в пешеходци в Китай
8 души са загинали, а други петима са ранени, след като автомобил се е врязал в пешеходци в град Чанша, столицата на централната китайска провинция Хунан. Двама са тежко ранени, а трима са с леки наранявания.
Заподозреният 55-годишен Су е задържан от полицията. Води се разследване на случая.

Състоянието на "Мини Марица-изток" се влошава

автор:Дума

visibility 812

/ брой: 142

Помощи за бизнеса, ако токът поскъпне над 180 лв/МВтч.

автор:Дума

visibility 754

/ брой: 142

Депутатите искат да влезем в еврозоната от юли догодина

автор:Дума

visibility 738

/ брой: 142

Лозари и винари излизат на протест

автор:Дума

visibility 730

/ брой: 142

Киев проси ток от Словакия, на която спря руски нефт

автор:Дума

visibility 779

/ брой: 142

Ултралеви виновни за жп саботажа във Франция?

автор:Дума

visibility 751

/ брой: 142

Китай с литературен кът в Националната библиотека

автор:Таня Глухчева

visibility 715

/ брой: 142

Накратко

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 142

Обръщение към българския народ*

visibility 751

/ брой: 142

Жалко за олимпизма

автор:Боян Бойчев

visibility 708

/ брой: 142

Горе главата – заедно няма кой да ни спре!

visibility 707

/ брой: 142

Българският сателитен синдром и Украйна

автор:Искра Баева

visibility 753

/ брой: 142

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ