04 Юли 2024четвъртък16:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Илюстрация Иво Георгиев

Провал на Борисов с първия мандат

Депутатите от ПГ "БСП за България" гласуваха "против" проекто-кабинета на Росен Желязков, 14 от ДПС - също

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 480

Парламентът не събра мнозинство в подкрепа на проекто-кабинета на ГЕРБ-СДС с Росен Желязков за премиер. В гласуването се включиха 238 депутати. "За" гласуваха 68 народни представители от ГЕРБ-СДС и 30 от ДПС. 138 гласуваха "против" - ПП-ДБ, "Възраждане", БСП, ИТН, "Величие" и двамата независими.
14 от ДПС се опълчиха на Делян Пеевски и гласуваха "против". Двама бяха "въздържал се" - 1 от ДПС и 1 от ПП-ДБ.
С гласуването се сложи край на процедурата по първия мандат и предстои връчването на мандат на следващата по численост парламентарна група.
"България се нуждае от експертен кабинет на националното спасение", посочи председателят на ПГ на"БСП за България" Борислав Гуцанов.
"Вие не осъзнавате, че създадохте огромни пропасти в обществото и има сектори, които се превърнаха в пустиня“, обърна се той към депутатите от ГЕРБ. Според него обществото се нуждае от обединяваща цел, "която да ни даде дух и достойнство, така че нацията ни да има общи стремежи".
Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров предупреди, че пред 50-ото НС
принципен въпрос. И той е: парламентаризмът има ли потенциал да работи за постигане на политическа стабилност или отново ще бъде партийно подчинен и употребен.
"Реалността е много далеч от учебниците на демокрация - само 1/3 от имащи правото на глас българи са участвали в разпределението на мандатите...И днес, в противовес на демократичните принципи, мнозинството българи пак е в опозиция, опозиция на политиката, такава каквато е", заяви Атанас Зафиров от трибуната.

КЗК разследва "Билла" за нелоялни практики

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 125

Тол системата с 500 млн. лв. приходи

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 125

ЕС въвежда мита върху всички онлайн стоки от Китай

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 125

Все повече кандидати са срещу Льо Пен

автор:Дума

visibility 425

/ брой: 125

240 пожарникари изпраща Европа в Гърция

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 125

Швейцария спира опасно сръбско царевично брашно

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 125

ЕК дава 1,2 млрд. евро за Западните Балкани

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 125

Безпощадно

автор:Александър Симов

visibility 418

/ брой: 125

Различията с ГЕРБ са сериозни

visibility 419

/ брой: 125

Принципен въпрос

visibility 392

/ брой: 125

Разрив и раздори в ДПС

автор:Дума

visibility 482

/ брой: 125

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ