09 Април 2020четвъртък10:54 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Безумието на войната

/ брой: 5

автор:Валентин Георгиев

visibility 694

Едно "отбранително действие", както Пентагонът нарече убийството на иранския генерал Солеймани, отприщи всички възможни бесове редом със сянката на Голямата война. Наивник е този, който смята обаче, че дрънкането на оръжията в Близкия изток е само локален проблем. С него бе погребана всякаква надежда за нормалност, а провокациите и жаждата за мъст изстреляха цените на златото и петрола нагоре. Бедна ни е фантазията какво ще се случи, ако напрежението ескалира с нови атаки и удари по стратегически цели. Военните компании ще броят печалбите, но от този "ефект" ще страдаме всички. 

Мед им капе и на нашите търгаши сега. Цените на горивата ще литнат веднага, а когато там тръгнат да падат, тук ще протакат с месеци, защото, видите ли, количествата петрол за преработка били договорени лани. 

Малко са ни галопиращите цени на всички стоки и услуги в последните месеци, та вече се заговори и за ново поскъпване на хляба. Заради "комплексни" причини - от тол таксите до скока на тока и газа. И не дай, боже, безумието да избие в мащабен военен конфликт. Бежанската вълна отпреди няколко години, която заля Европа, ще ни се стори детска игра. Защото това, което може да последва сега, е истинска хуманитарна катастрофа. 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 600

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 185

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ