05 Май 2024неделя23:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Безсмъртен сандвич подобрява живота

Работи се по създаването на следващото вечно меню за войниците - парче пица

/ брой: 2

автор:Дума

visibility 341

Последната новост от бойното поле за американските войници няма нищо общо с танкове с високотехнологична броня или по-голяма скорост, защото това, което наистина подобрява качеството на живота им на фронта, е безсмъртен сандвич с пиле на грил.
На пръв поглед той изглежда като всеки друг. Но това е измамно. Има свойства, които превръщат сандвича в уникална храна и най-добър съюзник на войските: съхранява се в идеално състояние в продължение на най-малко 3 години. И е вкусен, освен това.
Този неподатлив на бактериите и на хода на времето сандвич е създаден в Център за проучване, разработка и инженеринг за войника в щата Масачузетс, САЩ. Това е институцията, натоварена със задачата да приготвя питателна и трайна храна за фронта. Как е получен този безсмъртен сандвич? Номерът е в контролиране на равнището на РН, поведението на водата, влажността и кислорода, за да се предотврати появата на мухъл. Без кислород, във влажна среда, обработена с мед, захар и сол, подходящ РН и благодарение на специална опаковка бактериите нямат достъп до сандвича. Така хлябът, месото и други продукти са запазват добре, не мухлясват и не гранясват.
В лабораторията са разработени и прословутите "Готови за консумация храни" (Meal Ready to Eat) за армията. Те издържат месеци, могат да бъдат хвърляни от хеликоптер, но според мнението на повечето войници имат един проблем: не са вкусни. Това е довело до създаването на безсмъртния, но приятен за ядене продукт. Освен с вкус на пиле на грил, което е най-търсено, са направени сандвичи по италиански и по мексикански, с вкус на чушки, месо на скара, бекон и сирене чедър. Но изглежда, че това няма да е последната стъпка. Работи се по създаването на следващото вечно меню за войниците - парче пица.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1679

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1656

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1495

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1781

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1940

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1599

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1625

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1855

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1624

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1777

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ