30 Октомври 2020петък04:48 ч.

Безотговорност

/ брой: 181

автор:Аида Паникян

visibility 766

Епидемията от нищоправене на властта заради КОВИД-19 определено се разраства. За пореден път се удължава епидемичната обстановка. И какво от това? 

Въведе ли България ограничения за пристигащите туристи от високорискови страни, когато бяха сред първите по заболеваемост и смъртност от КОВИД-19? Не. По настояване на туристическия бранш обаче въведе PCR тестове за туристи от Молдова, Израел, Сърбия, Северна Македония и Кувейт. В това време европейските държави, които допускаха пристигащи от България без карантина и без отрицателен PCR тест, се брояха на пръсти, защото през целия август страната ни бе втора по смъртност от новия вирус и на едно от първите места по заразени. 

Изпълниха ли бармани и сервитьори по морето изискването да носят маски? Да, ама под носа или брадичката. Спазва ли се отстояние поне от 1,5 м на опашка в магазина или пред лекарския кабинет? Не. Защитени ли са медиците от заразата? Около 1070 извън строя за България са пре-премного. Плюс починалите. Ще бъдат ли опазени учителите? Спазват ли управляващите воглаве с премиера изискването да се носят маски на обществени места? Не. Ще бъде ли истински контролът върху мерките? Ще бъде ли обяснено на хората защо са важни те? Ще стане ли най-сетне ясно, че правилата в тази държава трябва да се спазват от всички?    

Досега "мерките" на правителството бяха в услуга на туристическия бранш и на бизнеса. Баровете и дискотеките ли са стожерът на българската икономика? Дали ще бъде обърнато внимание на здравето на "масите"? Ще бъде ли включен КОВИД-19 в листата на професионалните болести с най-висока опасност? Ще станат ли тестовете достъпни (не само за пътуване за лятната или зимната ваканция и платени от джоба)? Ще може ли най-после общопрактикуващите лекари да назначават това изследване? 

Не, не е безсмислено удължаването на епидемичната обстановка. Безотговорно е, че властта остави защитата на здравето на нацията в ръцете на самата нация.

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ