18 Октомври 2021понеделник02:03 ч.

Безнадеждно

/ брой: 125

автор:Ростислава Иванова

visibility 1431

България преживя поредния потоп. Десетки градове и села се наводниха от прелели реки и скъсани диги, стотици къщи и дворове потънаха във вода. След стихията навсякъде остана тиня, смрад и унищожение. За Божия гняв, изливал се цяла седмица върху греховната ни и изтерзана родина, разбира се, управляващите не са виновни. Дори самият Борисов неведнъж "смирено" и "скромно" е признавал, че не е Господ, та да оправи всички проблеми и да помогне на всички нуждаещи се. Нима! Ти да видиш! Щото напоследък оставаме с друго впечатление.
Да, Борисов не врътва кранчето на голямата вода от небето, но само от него и никой друг в държавата зависи да се вземат всички превантивни мерки, за да се ограничат пораженията за хората. А такива очевидно не се вземат, властта си остава с добрите намерения и хвърлените обещания още от потопа в село Бисер. Хората около Борисов са обръгнали във властта и знаят, че хората ще поплачат, ще понегодуват и попържат по адрес на властта и накрая ще забравят. И така до следващата година, когато пак ще ни залее като из ведро, ще потопи нови градове и села и същите около Борисов пак ще обещаят "мерки". Дежавю!
Така например любимката на премиера - Румяна Бъчварова, ни осветли вчера по една телевизия за поредния "пакет" с мерки, които ще ни предпазят от бъдещи наводнения. Бившата вътрешна министърка в кабинета "Борисов" 2, която за година успя "да оправи" и МВР, и очевидно, досущ като началника си, разбира от всичко и нищо, обясни надълго и нашироко как първо по надлежния бюрократичен ред ще се сформира работна група, която щяла да умува 3 месеца, за да изготви мерките. Те пък, както се досещате, се свеждат просто до почистване на речните корита от растителност. За този проблем обаче също само се говори от години, но нищо не се прави. За който не е в час по темата, да кажем, че за това не трябват ни експерти, ни работни групи от чиновници, нито ще отнеме 3 месеца. Достатъчно е Господин Борисов да си вдигне пръста и да разпореди навред да се изпратят бригади с работници, като развърже бюджета за поне едно смислено нещо. Ние, данъкоплатците, обещаваме, да не му четем конско, че е поизтръскал хазната, за да ни предпази от пороите. Ще му искаме обаче сметка как ни е похарчил парите, щото нищо чудно и оттук да отклонят средства. Тъй и тъй Баце обича да се разпорежда авторитарно като господар и да демонстрира как спасява всички, поне веднъж, белкем, канализира вродения недостатък за ползу роду.
Пък то от обяснението на Бъчварова излезе, че от 3 месеца насам трима министри готвели план за почистване на речните корита. Разбирай, юнският потоп май ги е изненадал. Че кога ли са го чакали? Дали през горещите и сухи месеци юли и август, когато ще ги изненадат и горските пожари. Отделно се питаме щом за теорията трябват цели 3 месеца, колко ли ще отнеме физическото почистване на толкова много реки, поточета и бари в страната? Че и пари се оказа, че нямало, щото пострадалите общини заявили 700 млн. лв. обезщетения за наводненията, а държавата предвидила само 70 млн. лв. Безнадеждно!

БСП иска национално КОВИД-изследване

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 199

Радев и Йотова откриха кампанията си от Черни връх

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 199

БСП очаква работещи кабинет и парламент

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 199

Министър Живков: Ние зависим напълно от вноса на газ

автор:Дума

visibility 14

Очакват 9% ръст на фалитите у нас догодина

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 199

Държавата е била възложител на незаконното строителство

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 199

ВиК холдингът се уплаши от "удавяне"

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 199

Лидерът на ХДС обяви минаване в опозиция

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 199

Европа регистрира мигрантски скок по Балканския маршрут

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 199

Макрон се извини на Алжир

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 199

Австралия разхлаби КОВИД-мерките

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 199

"Заразният" страх

автор:Павлета Давидова

visibility 40

/ брой: 199

Гласуването за ГЕРБ ще е вот срещу България

автор:Юри Михалков

visibility 110

/ брой: 199

Покривът все пак падна...

автор:Ева Костова

visibility 91

/ брой: 199

На Джеки Вагенщайн - честито!

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ