14 Април 2021сряда02:36 ч.

Безнадеждно

/ брой: 125

автор:Ростислава Иванова

visibility 1546

България преживя поредния потоп. Десетки градове и села се наводниха от прелели реки и скъсани диги, стотици къщи и дворове потънаха във вода. След стихията навсякъде остана тиня, смрад и унищожение. За Божия гняв, изливал се цяла седмица върху греховната ни и изтерзана родина, разбира се, управляващите не са виновни. Дори самият Борисов неведнъж "смирено" и "скромно" е признавал, че не е Господ, та да оправи всички проблеми и да помогне на всички нуждаещи се. Нима! Ти да видиш! Щото напоследък оставаме с друго впечатление.
Да, Борисов не врътва кранчето на голямата вода от небето, но само от него и никой друг в държавата зависи да се вземат всички превантивни мерки, за да се ограничат пораженията за хората. А такива очевидно не се вземат, властта си остава с добрите намерения и хвърлените обещания още от потопа в село Бисер. Хората около Борисов са обръгнали във властта и знаят, че хората ще поплачат, ще понегодуват и попържат по адрес на властта и накрая ще забравят. И така до следващата година, когато пак ще ни залее като из ведро, ще потопи нови градове и села и същите около Борисов пак ще обещаят "мерки". Дежавю!
Така например любимката на премиера - Румяна Бъчварова, ни осветли вчера по една телевизия за поредния "пакет" с мерки, които ще ни предпазят от бъдещи наводнения. Бившата вътрешна министърка в кабинета "Борисов" 2, която за година успя "да оправи" и МВР, и очевидно, досущ като началника си, разбира от всичко и нищо, обясни надълго и нашироко как първо по надлежния бюрократичен ред ще се сформира работна група, която щяла да умува 3 месеца, за да изготви мерките. Те пък, както се досещате, се свеждат просто до почистване на речните корита от растителност. За този проблем обаче също само се говори от години, но нищо не се прави. За който не е в час по темата, да кажем, че за това не трябват ни експерти, ни работни групи от чиновници, нито ще отнеме 3 месеца. Достатъчно е Господин Борисов да си вдигне пръста и да разпореди навред да се изпратят бригади с работници, като развърже бюджета за поне едно смислено нещо. Ние, данъкоплатците, обещаваме, да не му четем конско, че е поизтръскал хазната, за да ни предпази от пороите. Ще му искаме обаче сметка как ни е похарчил парите, щото нищо чудно и оттук да отклонят средства. Тъй и тъй Баце обича да се разпорежда авторитарно като господар и да демонстрира как спасява всички, поне веднъж, белкем, канализира вродения недостатък за ползу роду.
Пък то от обяснението на Бъчварова излезе, че от 3 месеца насам трима министри готвели план за почистване на речните корита. Разбирай, юнският потоп май ги е изненадал. Че кога ли са го чакали? Дали през горещите и сухи месеци юли и август, когато ще ги изненадат и горските пожари. Отделно се питаме щом за теорията трябват цели 3 месеца, колко ли ще отнеме физическото почистване на толкова много реки, поточета и бари в страната? Че и пари се оказа, че нямало, щото пострадалите общини заявили 700 млн. лв. обезщетения за наводненията, а държавата предвидила само 70 млн. лв. Безнадеждно!

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ