01 Юни 2020понеделник20:03 ч.

Безбожници

/ брой: 73

автор:Павлета Давидова

visibility 797

Възприемам себе си като инструмент в ръцете на Господ - Иван Гешев, ХХI век, държавата на ГЕРБ. Социалните мрежи приписват същото изречение на Томас де Торквемада, ХV век, "бащата" на Инквизицията. Съдейки по делата му, Каскета с радост би използвал машината на времето, за да се пробва като велик инквизитор. И Торквемада е ползвал Бог като алиби за терора, който е налагал. И той не е мърдал никъде без тълпа телохранители.

Ясен е Инструментът на Господ в България. В държавата, управлявана от мъж, сред чиито прякори е и Буда. Буда обича да ни повтаря, че е наш спасител, понякога си говори с духовниците за "Шефа горе". Буда ни плаши с настъпването на ада, но твърди, че няма да допусне края на света. Имаме си месия, а в медиите е пълно с "апостоли", които величаят делата и житията им в приказен стил.

Срамни са безбожниците, които използват вярата, за да оправдаят собствената си греховност. В десетте Божи заповеди пише: "Да нямаш други богове, освен Мене". Затова не вярвам в светостта на новоизлюпения, уж силно вярващ Гешев. Не вярвам и в приказките му, че се бори за справедливост.

Скоро Каскета ще обяви като Исус, че сам е "пътят, истината и животът". Той иска сам да определя по кой път да поемат съдиите, журналистите и българите като цяло. Иска той да казва какво е истина, дори без доказателства. Животът... Нали знаете какво се е случвало с него по времето на Инквизицията, в името на нечии представи що е праведно? Гешев говори за вярата си, но в интервюто, с което я разкри, нито веднъж не спомена думата право. То не е част от неговата религия. 

Безбожници се опитват да го играят богове. Можем само да се молим на истинския Бог да не ни подлага на страдания, които не можем да понесем. На лъжепророците може да пожелаем единствено осъзнаване, защото всички ни чака Страшният съд.

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 73

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 101

Отвориха хотели и къмпинги в Гърция

автор:Дума

visibility 70

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 299

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 404

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 582

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 472

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ