27 Февруари 2021събота18:13 ч.

Без решение на общото събрание в блока не може да има камери

/ брой: 37

автор:Дума

visibility 410

Подобно на чиповете на входните врати и асансьорите, видеонаблюдението на входа и пред входната врата в жилищните сгради поставя ред въпроси. "Трябва да започнем със законодателната уредба, която е свързана със Закона за частната охранителна дейност, и лицензирани охранителни фирми могат да извършват видеонаблюдение. Във входовете има етажна собственост, нямаме такива възможности, нямаме кой знае каква законодателна уредба и като междинен вариант Комисията за защита на личните данни приема, че решението на общото събрание дава възможност да се монтират видеокамери и да има видеонаблюдение", коментира пред БНР председателят на Асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост Павел Миланов.

"Според наша кореспонденция с институциите управителите на етажна собственост имат право да са администратори на лични данни. В тази връзка като управители можем да имаме достъп до записващото устройство, да преглеждаме записите и да ги подаваме до органите на реда", допълни той. Миланов коментира, че без решение на общото събрание никой не може да монтира нищо. "Камерите дори и на етажната собственост трябва да отговарят на определени изисквания. Те не трябва да снимат извън сградата, т.е. трябва да се ограничат само до общите части и съответно не трябва да снимат входовете на апартаменти."

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 274

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 540

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 40

Отлагат връщането на учениците в училищата в Турция

автор:Дума

visibility 50

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 121

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 133

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 404

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 353

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 486

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 392

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ