08 Април 2020сряда13:36 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Бесарабска българка рисува глада в Украйна

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 954

Йона Тукусер, която е от бесарабски произход, представя глада като социален, глобален проблем в изложба, която е подредена до 2 март в Центъра за култура и дебати "Червената къща".  
С драматични живописни средства Йона Тукусер обрисува трагедията на безнравствеността и деградацията на човечеството като последица от физическия и духовния глад. Родената в Украйна художничка взаимства сюжета от глада, който застига нейните сънародници по време на всеобщата криза в Украйна след края на Втората световна война.
"Катастрофите не се случват случайно, те са предизвикани от строга последователност на решаващи събития, убедена е авторката. Чрез изобразителните средства на живописта искам да изразя проблематиката на днешния ден, въздействайки на чувствата на зрителя чрез живописни похвати в експресионистичен стил за подсилване трагичността в сюжета. Разбира се, крайната цел е да се извлекат положителни изводи от създалите се ситуации", заключава Йона.
В рамките на изложбата "Глад" ще бъдат представени документални филми и фотокопия на документи, разкриващи същността на случващите се събития и тематиката на експозицията, която ще гастролира и в различни държави в ЕС.
Йона Тукусер е родена през 1986 в Укрaйна, с. Главан, област Одеса. Завършила е изящни изкуства в Измаилския хуманитарен държавен университет в Украйна и магистърска програма по живопис в НХА в София. Работила е като помощник-реставратор при реставриране на черкви и храмове в Украйна и България. От 2005 г. Йона участва в 11 общи международни изложби и осъществява пет индивидуални, четири от които у нас, една в Украйна. За две години Йона получава седем награди в България, Русия и Казахстан.


 

Борисов нареди смяна на ръководството на ББР

автор:Дума

visibility 275

16 нови случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 131

Президентът: Сити решават, а много българи са гладни

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 67

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 183

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ