09 Юли 2020четвъртък01:13 ч.

Бензиностанциите сами щe подобряват качеството на горивото

/ брой: 190

visibility 298

Виолета Ашикова

Бензиностанциите сами ще могат да подобряват качеството на наличното гориво, ако то не отговаря на заложените в закона за енергията от възобновяеми източници прагове за биогоривата. Това окончателно гласуваха в Народното събрание с промените в закона за чистотата на атмосферния въздух. С други текстове депутатите задължиха горивните инсталации и инсталациите за третиране или депониране на битови инсталации да използват цялостна система за видеонаблюдение. Видеонаблюдението се въвежда за инсталации с входяща топлинна мощност, равна или по-голяма от 20 мегавата. Те ще са задължени да осигуряват за своя сметка отдалечен достъп на съответната РИОСВ до видеоизображения в реално време.

При нарушение имуществените санкции варират от 15 хил. до 150 хил. лева. Операторите на инсталации могат да се освобождават от прилагането на съответните норми за неорганизирани емисии само при условие, че това няма да доведе до значително увеличаване на риска за човешкото здраве или околната среда.

Депутатите гласуваха още лицата, които освобождават за потребление течни горива в случай, че извършват смесване на биогорива с горива от нефтен произход, да са длъжни да съставят декларация за качеството на всяка партида преди пускането на пазара.Бензиностанциите от своя страна ще са длъжни да поставят на видно за потребителя място пълна информация за вида на горивото и декларация за качество. При констатиране от контролните органи, че разпространяваното течно гориво на бензиностанции отговаря на изискванията на Закона за чистотата на атмосферния въздух, но не и на изискванията за количество биогориво, бензиностанцията сама ще може да го смесва и подобрява.

Радев: Да падне охраната на Пеевски и Доган

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 129

Пандемията е засегнала финансово 63% от ИТ фирмите

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 129

Центърът на София близо два месеца без топла вода

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 129

Две трети от българите свиват харчовете

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 129

Бизнесът склонен за смесено работно време

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 129

САЩ официално напуснаха СЗО

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 129

Арестуваха руски журналист за шпионаж

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 129

Близо 60 души загинаха при наводнение в Япония

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 129

Бандера - с Хитлер срещу Червената армия

автор:Христо Георгиев

visibility 201

/ брой: 129

Ключовите сгради на София

visibility 97

/ брой: 129

Чавдар Христов: На хората им писна!

автор:Ева Костова

visibility 148

/ брой: 129

Датата

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ