25 Октомври 2021понеделник14:05 ч.

Нова година

Китайски хороскоп

Белият метален Бик като символ на хармонията

Хората с нетърпение очакват агресивният високосен Плъх най-после да се махне от пътя на щастието и благополучието

/ брой: 248

автор:Альона Нейкова

visibility 1850

Почти всеки е усетил трудностите на годината, която изпращаме. Затова с голяма надежда и напълно обясними очаквания отправяме поглед към символа на 2021-ва според китайския хороскоп - Белия метален Бик. И търсим знаци, че всички изпитания и проблеми ще отминат, за да усетим истинската хармония и да се насладим на щастието и благоденствието.

В будизма и даоизма, разпространени не само в Азия, но и постепенно завладяващи целия свят, бикът олицетворява егото. А да яхнеш това могъщо животно означава смирение на тази изключително важна част от човешката душа.

Легендата

Бикът е второто животно (след Плъха) в китайския хороскоп. Макар че, според преданието, именно символът на мъжкото начало в природата пръв прекосява реката по пътя към духовния учител. Сърце не му дало да откаже на малкото плъхче, което без чужда помощ със сигурност би потънало в бурните води. Обаче след успешното преодоляване на водното препятствие хитрият гризач бързо се шмугнал пред бика и така се появил пръв пред очите на Буда. И за тази пъргавост и съобразителност именно Плъхът бил възнаграден с правото да открива 12-месечните цикли на китайския хороскоп.

Събитията

Покровителстваните от Бика години са белязани с безброй изключително важни за човешката цивилизация събития. Невъзможно е да се изброят абсолютно всички, но за изминалото столетие заслужава да се споменат поне няколко знакови, дори сензационни факта. Сред тях са връчването на първата Нобелова награда (1901), пикът на политическите репресии в СССР (1937), полетът на човек в Космоса (1961), създаването на дебютната версия на операционната система Windows (1985)... Всички тези факти са обединени от обстоятелството, че са се случили именно в годината на Бика. Под покровителството му са преминали още началото на кариерата на Майк Тайсън в професионалния бокс и мащабната кампания за борба с пиянството в Съветския съюз (1985), гибелта на британската принцеса Даяна, родена също под този знак на китайския хороскоп (1997), епидемията от свински грип и влизането в сила (2009) на Лисабонския договор, подписан от 27-те страни членки на Евросъюза...

Стихията

Белият метален Бик е надарен със стоманени нерви и железен характер, както и със завидна воля и сдържаност. Година, възнаградена с подобни природни сили, се случва веднъж на шест десетилетия. Но хората не бива да се плашат, напротив, нека с нетърпение очакват агресивният високосен Плъх най-после да се махне от пътя на щастието и благополучието. Трябва да се има предвид обаче, че желаните промени ще носят по-локален характер, тъй като за Бика неговата си паша е най-скъпа. Дори Ърнест Хемингуей смята това животно за неврастеник на арената, който на поляната се превръща в най-спокойния здравеняк. Вероятно именно заради това мащабните събития, причиняващи невиждани сътресения по света, не са много интересни на Бика.

Знаменитости

Родените под неговия знак се отличават със скромност и отдаденост към всичко, с което се захванат. Това са търпеливи и пестеливи на думи хора, устояващи на трудностите и превратностите на съдбата. Характеризират се с неординерност и талант. Сред тях се срещат изтъкнати писатели - Ханс Кристиан Андерсен, гениални художници - Винсент ван Гог, изтъкнати политически лидери - Наполеон Бонапарт, Адолф Хитлер, Саддам  Хюсейн, японският император Хирохито, Маргарет Тачър, прочути композитори - Йохан Себастиан Бах, знаменити актьори - Чарли Чаплин, Пол Нюман, Дъстин Хофман, Еди Мърфи и др.

Надеждата

Бялото открай време е сред символите на чистотата, добрината и щедростта на живота. Според астрологията този цвят, съчетан с могъществото, решителността и волята на силно животно, непременно ще е на късмет за всички оптимисти, които виждат в случващото се наоколо предимно хубавото.

Официално (съгласно китайския календар) годината на Белия метален Бик ще започне на 12 февруари 2021 и ще завърши на 30 януари 2022 година. И обещава това да е времето на спокойствието и желаната почивка от пакостите на Плъха. Експерти съветват хората да концентрират вниманието си върху вече създадените ресурси и да работят в хармония със себе си и света. Няма как да се избяга от това, тъй като Бикът е трудолюбиво животно. По достойнство ще оцени онези, които се раздават на 100%, и няма да пожали лентяите.

Връщат малките в училище, ако се тестват на входа

автор:Дума

visibility 212

Медици: Който е против мерките, е против обществото

автор:Дума

visibility 171

COVID-19: Минахме пиковите стойности на третата вълна

автор:Дума

visibility 237

България може да поеме нов дълг от 500 млн. лева

автор:Дума

visibility 137

От труден до двойно по-силен зимен сезон очакват в туризма

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 204

Вече такса и за теглене на пенсия от банкомат

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 204

Урсула фон дер Лайен подкрепи ядрената енергeтика

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 204

Как се тестват учениците в Европа?

автор:Дума

visibility 9

СЗО: Пандемията ще свърши, когато светът пожелае

автор:Дума

visibility 151

САЩ очакват обяснения от турския президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 204

България е високорискова страна заради КОВИД-19

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 204

Заложниците

автор:Деси Велева

visibility 318

/ брой: 204

БСП ще е гарант и стълб на стабилност

автор:Деси Велева

visibility 284

/ брой: 204

Откраднатата държава

автор:Владимир Георгиев

visibility 76

/ брой: 204

Партията октопод

автор:Юри Михалков

visibility 54

/ брой: 204

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ