05 Август 2020сряда19:00 ч.

Юбилей

"Бацилът", който изгражда имунитет...

/ брой: 64

автор:Таня Джаджева

visibility 2145

и.д. Главен редактор (април 2015 - август 2018)

Да говориш за бацил в днешните ненормални времена изглежда крайно нелепо. Обаче ДУМА наистина е бацил и който веднъж се е заразил с него, си го носи докрая. Бацил, който може и да ти причини понякога моментно страдание, но в крайна сметка ти изгражда такъв професионален и житейски имунитет, че можеш да служиш за донор.

Появих се в ДУМА като новобранец в журналистиката през вълнуващата 1992 г. След 1997 г. събитията ни разхвърляха, животът ме запрати в други посоки. Но бацилът си е бацил и през 2009 г. се върнах пак вкъщи.

През трите години, в които изпълнявах длъжността Главен редактор на вестника, разбрах едно. ДУМА е наистина уникално средище в българската журналистика - каквото и да мислим за нея и каквато и да е тя днес. В ДУМА винаги имаш до себе си - не зад гърба си, съмишленици. Хора, които гледат в една и съща посока, изповядват едни и същи ценности. Знаят къде точно работят и най-важното - защо! Затова се надушват и затова работата в екип тук е закон. Хора, които живеят и работят с мускетарския принцип "Един за всички, всички за един".

Когато общуваш и работиш с такива хора, моментните турбуленции в битието нямат кой знае какво дългосрочно значение. Не съм се смятала никога за началник на тези изключителни колеги, а за един от всички тях, който носи още една допълнителна отговорност. 

Честит рожден ден! Не само на ДУМА. Честит рожден ден на всички наши читатели. На всички, за които е важно да посегнат към ДУМА, за да прочетат онова, което другите не забелязват, премълчават, пренебрегват или умишлено прикриват.

Финансист: Трупането на нов дълг е неизбежно

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 148

Властта се сети за агросектора

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 148

Производството на ток намаля с над 8 на сто

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 148

Туроператорите остават в протестна готовност

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 148

Близо 80 жертви и 4000 ранени в Бейрут, Ливан е в траур

автор:Дума

visibility 209

Мощни експлозии окървавиха Бейрут

автор:Дума

visibility 249

Източните германки с по-високи пенсии

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 148

Тръмп посочи най-голямата грешка на САЩ

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 148

По следите на изчезващите поликлиники

автор:Деси Велева

visibility 440

/ брой: 148

САЩ губят превъзходството в спътниковия шпионаж

автор:Юри Михалков

visibility 391

/ брой: 148

Данъчната система увеличава бедността на българите

visibility 331

/ брой: 148

Политиката срещу мъдростта

автор:Боян Бойчев

visibility 211

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ