28 Ноември 2020събота06:51 ч.

Юбилей

"Бацилът", който изгражда имунитет...

/ брой: 64

автор:Таня Джаджева

visibility 2250

и.д. Главен редактор (април 2015 - август 2018)

Да говориш за бацил в днешните ненормални времена изглежда крайно нелепо. Обаче ДУМА наистина е бацил и който веднъж се е заразил с него, си го носи докрая. Бацил, който може и да ти причини понякога моментно страдание, но в крайна сметка ти изгражда такъв професионален и житейски имунитет, че можеш да служиш за донор.

Появих се в ДУМА като новобранец в журналистиката през вълнуващата 1992 г. След 1997 г. събитията ни разхвърляха, животът ме запрати в други посоки. Но бацилът си е бацил и през 2009 г. се върнах пак вкъщи.

През трите години, в които изпълнявах длъжността Главен редактор на вестника, разбрах едно. ДУМА е наистина уникално средище в българската журналистика - каквото и да мислим за нея и каквато и да е тя днес. В ДУМА винаги имаш до себе си - не зад гърба си, съмишленици. Хора, които гледат в една и съща посока, изповядват едни и същи ценности. Знаят къде точно работят и най-важното - защо! Затова се надушват и затова работата в екип тук е закон. Хора, които живеят и работят с мускетарския принцип "Един за всички, всички за един".

Когато общуваш и работиш с такива хора, моментните турбуленции в битието нямат кой знае какво дългосрочно значение. Не съм се смятала никога за началник на тези изключителни колеги, а за един от всички тях, който носи още една допълнителна отговорност. 

Честит рожден ден! Не само на ДУМА. Честит рожден ден на всички наши читатели. На всички, за които е важно да посегнат към ДУМА, за да прочетат онова, което другите не забелязват, премълчават, пренебрегват или умишлено прикриват.

"Булгаргаз" заплаши със съд "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 227

Предлагат две схеми за помощ на бизнеса

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 227

Повечето застрахователи покриват риск от КОВИД-19

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 227

Англия планира ново затваряне за Нова година

автор:Дума

visibility 144

Заев: Да махнем "желязната завеса"

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 227

Германия удължава блокадата до януари

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 227

Конфликтно решение на френския Сенат

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 227

Защо язовирите скараха Танева и Ревизоро

автор:Дума

visibility 214

Министър Дянков № 2

автор:Велиана Христова

visibility 697

/ брой: 227

Проф. Никола Великов на 90

автор:Кирил Момчилов

visibility 356

/ брой: 227

КОВИД-коалиция срещу здравето

автор:Юри Михалков

visibility 469

/ брой: 227

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ