26 Септември 2020събота10:30 ч.

Подрастващите се учат на бързо усвояване на текстове с разбиране, като по този начин създават интерес и страст към книги

Бързото четене развива у децата супер памет

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 334

Подрастващите могат да развият супер памет още в ранна възраст благодарение на специалната методика за бързо четене за деца от 7 до 12 години. Програмата насърчава малките да се учат на бързо усвояване на текстове с разбиране, като по този начин създават интерес и страст към книги.

Авторската методика е на международната мрежа от детски образователни центрове, включително и на SmartyKids България. Тя е своеобразно допълнение към менталната аритметика, с която ги свързваме. Курсът съдържа обучение чрез мнемотехника - невероятно изкуство и система за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации - т.нар. супер памет.

Четенето, също като смятането, се ръководи от различни дялове в мозъка. Детето не може да чете като възрастен човек. Затова е необходим по-различен подход - чрез трениране на мозъчния дял, като се използват определени техники и "дразнители", може да се развие и подобри умението за скоростно четене с разбиране.

Системата Бързо четене се провежда от година. До момента 39 от общо 60 детски образователни центъра у нас я предлагат. Методиката беше успешно адаптирана и към онлайн средата за дистанционно обучение.

Родителите са изключително доволни от резултатите, които децата демонстрират. На пръв поглед несвързаните помежду си и съвсем различни едно от друго любопитни упражнения стимулират частите в мозъка, отговарящи за четенето, и водят до повишаване на скоростта на разбиране, по-гладко четене, подобряване на изказа и обогатяване на речниковия запас. 

Освен това, благодарение на геймификацията "Околосветско пътешествие" значително се подобрява общата култура на децата. Те научават любопитна информация за различни страни и култури по света, както и интересни факти за растенията и животните.

Ето и някои от най-ярките впечатления от родителите към техните деца:

* "Висока степен на развитие на комуникативност и социалност. Развитие в четивната техника, техника на учене, сътрудничество и взаимопомощ. Благодаря за участието на Бояна в курса Бързо четене, което ми даде възможност като родител да предоставя на детето си нова платформа за изява, където тя отключи блокирани личностни черти на характера си като самостоятелност, сигурност, социалност, креативност. Беше свободна в изборите и решенията си и съвсем естествено протичаха съответните нива на развитие. Стана по-уверена в себе си и придоби самочувствие. Повиши самооценката си.

Таня С., майка на Бояна Н. (10 години), SmartyKids Пловдив - Тракия.

* Успява да запомня важни детайли при четенето на един текст - помага при четенето с разбиране, обогатява общата си култура за света - срещна далечни страни, внимава при четенето, което се ускори и, разбира се, обогати речника си. Благодаря на двете ни госпожи - Джули и Ивона - за добре поднесената материя, наученото и желанието на детето да посещава и участва в часовете."

Детелина М., майка на Деян М. (10 г.), SmartyKids Перник.

* "Подобри се паметта, съсредоточеността и придоби повече увереност. Получи нови знания за света в географска и природна насока. Едно от важните за мен неща в този курс е, че детето с желание отваря книгите и помагалата и очаква всяка следваща среща. Материалът е достъпно и интересно поднесен."

Павлинка А., майка на Христелина А. (9 г.), SmartyKids Ямбол

SmartyKids е най-съвременният развиващ детски център на територията на България. Към момента присъства в 35 български града с 61 центъра, отворени за по-малко от три години. А в международен мащаб над 350 SmartyKids центъра работят успешно в 8 държави. В SmartyKids няма стандартни скучни уроци и банални методики, които превръщат ярки и креативни деца в "сива маса". Методиките на SmartyKids включват най-добрите изпитани световни практики на преподаване. Екипът се стреми да направи процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта. Това е запазена марка за трите методики - ментална аритметика (4 до 12 години), Бързо четене (7 до 12 години) и Финансова грамотност (8 до 14 години). Професионалистите от SmartyKids измерват и проследяват процеса на развитие на висшите психически функции при детето. Те не поставят всички деца под общ знаменател, затова за всеки малчуган се съставя индивидуален план на обучение.

Всеки желаещ може да се запише на безплатен демоурок, като избере най-близкия център: https://www.smarty-kids.bg/brzo-chetene/https://smarty-kids.bg/brzo-chetene/

БСП провежда 50-ия си юбилеен Конгрес

автор:Дума

visibility 0

Втори ден над 250 новозаразени с COVID-19

автор:Дума

visibility 35

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 263

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 923

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 514

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ