10 Декември 2019вторник23:01 ч.

Българският крах

/ брой: 231

автор:Валентин Георгиев

visibility 557

  • Съвместната българо-македонска комисия, която трябваше да изчисти исторически и образователни въпроси между двете страни, прекъсва работата си за 6 месеца, поради липса на какъвто и да е напредък. Провалът бе напълно очакван и осветли предателството на българските власти, които зад паравана й се опитаха да заглушат общественото недоволство и възмущение от това, което вършат месеци наред. Отказът от идентичност, отстъплението от историята ни, които бяха прокарани от Бойко Борисов и патриотите, за да се угоди на американския план за Балканите, с нищо не промени отношението на Скопие. Неговите претенции продължават агресивно да растат. Вече се оспорва дори уж постигнатия компромис за Гоце и за цар Самуил като български владетел. 
  • Впрочем, отказът на ЕС да започне преговори за членството на Северна Македония няма нищо общо с яловите заплахи на София за вето и с лафовете, че то едва ли не ще зависи от нея. Както няма да зависи и предстоящият прием на страната в НАТО, въпреки антибългарското й поведение. Точно обратното - това ще даде импулс на Скопие да предявява още и още претенции, а България ще трябва да се съобразява с "новите балкански реалности", налагани отвъд Океана. Утре евроатлантическата политкоректност ще наложи и използването на "македонски език" като работен в структурите на ЕС, а България ще "духа супата". И току виж някой ден се появят и териториални претенции към Пиринския ни край. Няма как да бъде другояче, след като страната ни е само един лакей, изпълнител на решения, наложени отвън. 
  • Инак, всеки може да се запознае с гръцко-македонския договор и да го сравни с нашия. Разликата е в нивото на политиците, които са ги съставили - първият е в интерес на Атина, вторият - в интерес на Скопие. Продажници сме имали и преди, но като сегашните, превърнали историята ни в обект на измислени в лъжа преговори - никога. 

400 лева за преглед в софийска болница

автор:Аида Паникян

visibility 29

/ брой: 238

5 млн. евро за екология изгубени заради лошо управление

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 238

Повишеният данък за колите отива за дългове, а не за въздуха

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 238

Омбудсманът до КФН: Бонус-малус ощетява гражданите

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 238

С 11 млн. са намалели животните за месо за 30 г.

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 238

Четвърти сме в ЕС по харчове за храна

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 238

Фирми от всички сектори ще търсят нови служители догодина

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 238

Турция готви сондажи и в Черно море

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 238

"Четворката" преодоля застоя

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 238

Стрелба в болница

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 238

Кратки новини

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 238

Не се вижда краят на съседските войни

автор:Евгени Гаврилов

visibility 38

/ брой: 238

А след лъжата накъде?

автор:Николай Шопов

visibility 46

/ брой: 238

Фашисткият преврат в Боливия

автор:Иван Аладжов

visibility 41

/ брой: 238

НИМ изпраща годината с голяма изложба

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 238

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ