17 Юли 2025четвъртък19:48 ч.

Българският чушкопек бе възпят в интернет

/ брой: 104

автор:Христо Христов

visibility 1568

Класическото произведение на българския технически гений, т.нар. "чушкопек", бе възпят в интернет, след като Анна Венедичева изкоментира подаръка си от България - 10-килограмов екземпляр от прибора. Съпругата на московчанина Денис Карасьов, който е преводач на Дебелянов, Яворов и Таньо Клисуров, описа в блога си своето изумление от възможностите на чушкопека. За разлика от микровълновата печка, приборът изкарвал зеленчуците добре запечени и със запазени вкусови качества.
Талантливата преводачка от английски картинно представила гледката, при която Денис тържествено й връчил "българската придобивка". Анна не се сдържала и написала, че най-вероятно изборът на подаръка се дължи на таткото на Карасьов, един от инженер-конструкторите на руския ядрен щит. Бащата на съпруга й видимо му е предал гените си, след като поетът-преводач е намерил за необходимо точно такъв уред да й донесе от първото си засега задгранично пътуване.
Резултатът от използването на чушкопека също е документиран: в интернет-пространството фигурира снимка на родна шопска салата със зеленчуци, преминали през 220-волтовото огнено изпитание.

Средствата по ПВУ за саниране са спасени

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 130

Словакия пак блокира санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 581

/ брой: 130

Джорджеску остава под съдебен контрол

автор:Дума

visibility 525

/ брой: 130

Париж отменя два официални празника

автор:Дума

visibility 578

/ брой: 130

Пекин стопля отношенията с Брюксел

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 130

Възможности

автор:Александър Симов

visibility 550

/ брой: 130

Ах, леглото

автор:Аида Паникян

visibility 574

/ брой: 130

Пълен батак при хранилището за ядрени отпадъци

visibility 526

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ