04 Юли 2020събота14:17 ч.

Мемориалът на "жертвите" ни призовава да им се поклоним!

Актуално

България стана неофашистка държава

Асоциацията на оцелелите от Холокоста поиска Софийският университет да заличи имената на нацистки престъпници от списъка на почетните си доктори

/ брой: 22

автор:Велиана Христова

visibility 4291

България е единствената страна в света, която оправдава фашизма; която обявява наказаните негови апологети за "жертви на комунистическия терор" и се прекланя пред тях; която нарича дейците на Съпротивата бандити, терористи и рецидивисти. Всяка година властта и присъдружните й медии все повече сгъстяват черните краски, хулейки Народния съд, но този път на 1 февруари направо надминаха себе си.

Шеф на парламент на европейска държава нарича Народния съд "жестоки и безпросветни садисти, зловеща конспирация за всеобщо национално унижение". Не къде да е, а пред черния мемориал на въпросните "жертви", където са изписани имената на убиеца на ястребинчетата, на отявлени фашистки офицери, на доказани български нацисти и военни престъпници от Втората световна война. На главорези. И за да няма хора, които смятат, че Народният съд е бил необходим, Караянчева апелира непрекъснато да се разяснява неговият "разгул, омраза и саморазправа". Информационната агенция БГНЕС тутакси пусна "разясняващ" текст, изобилстващ с откровени неистини и инсинуации за "най-черната дата в съвременната българска история". С това официалната власт и медии у нас превръщат съвременна България ни повече, ни по-малко в неофашистка държава. Знае се отдавна, че властниците от ГЕРБ са десни, въпросът е кога станаха и фашисти? С какво друго да се обясни, че днес те се опитват да замразят и изграждането на паметник на най-невинните жертви на българския фашизъм - децата?!

Няма парламент и правителство в Европа, които да не клеймят фашизма и да не почитат свято дейците на Съпротивата - дори фашистките някога Италия и Испания на Франко, да не говорим за окупираните от Райха държави. Единствено България - верен сателит на Хитлер през войната, си позволява да постъпва и днес като нацистки сателит. Единствено в България присъдите на виновниците за фашизма бяха отменени от Върховен съд през 1996 г. Може ли някой да смята, че победената във войната България - част от оста на фашистките държави, би могла единствена в Европа да не накаже виновниците и изпълнителите на този неин "избор"? Можеше ли тя, поставена под плътния контрол и денонощното наблюдение на държавите победителки - СССР, Англия и САЩ, да се отклони от изричното изискване на примирието от 1944 г. и от Мирния договор с нея от 1947 г. да накаже виновните за фашизма в страната? Брилянтно е определението, че Народният съд е "неизбежно военновременно законодателство", за което в неофашистката ни държава бе наказан Валери Жаблянов.    

А за сведение на госпожата Караянчева, според която у нас не е имало "масова съпротива", именно тази омразна й съпротива, именно нейните партизани "бандити" станаха при сключването на Мирния договор причина Гърция да не откъсне половината ни територия до Пловдив. Това са документирани факти, а не измишльотини на БГНЕС. Която пак повтаря лъжата, че България е първенец по смъртни присъди, понеже в Нюрнберг те били само 12! Дванадесет са водещите военни престъпници, към тях - десетки хиляди още, осъдени и екзекутирани в самата Германия и във всички европейски държави. За сведение пък на въпросната агенция, първо Народният съд не е "избил над 2730 души" - смъртните присъди са 2816, изпълнени са 1046. Оправдани са 1485 души. От осъдените до живот повечето са освободени предсрочно. (Пълните данни от архивите ДУМА публикува на 1.02.2018 г.: "Жертви или палачи са осъдените от Народния съд" ). Второ, България не е спасила всичките си евреи. Защото през 1943 г. не германците, а българското правителство, българската армия и полиция депортират от изконно българските земи на Вардарска Македония и Егейска Тракия 11 300 евреи с все децата към пещите на Треблинка. А за унищожаването на всеки от тях България плаща на Райха определена сума! Който отиде в гр. Кавала, може да види и сега надписите на паметниците там: "българските фашисти тук унищожиха..." Така че, не изкарвайте българските фашисти света вода ненапита! 

Впрочем, Асоциацията на оцелелите от Холокоста в България, създадена от писателката и дипломатка Леа Коен, преди дни изпрати до ректора на Софийския университет искане от списъка на почетните доктори на Алма Матер да бъдат заличени няколко имена на откровени нацисти и есесовци, осъдени в Нюрнберг на смърт. Вписани са там след 1939 г., когато България тъй влюбено се е кланяла на Хитлер. Най-драстичният пример е есесовецът Ханс Франк, генерал-губернатор на Полша, виновник за масовото депортиране и избиване на евреи. Ректорът проф. Анастас Герджиков в предаване на Георги Коритаров съобщи, че е събрал комисия от историци, която да "изясни верни ли са фактите" за есесовците и дали нямало и други имена, които трябва да бъдат заличени. Той не пожела да каже кой влиза в тази комисия. От ректора поискаха също да се заличи от названието на една от аудиториите, носеща името на Богдан Филов. Той е осъден от Народния съд не като археолог и "елит на нацията", а като пряк виновник за присъединяването ни към фашистките държави, за обявената от нас война на САЩ и Англия, за приетия от неговото правителство и внесен и приет от Народното събрание нацистки антиеврейски закон, довел до жестоки гонения и лагери за евреите у нас. Но госпожата Коен стигна до абсурда да вини за фашисткото ни слагачество... комунизма, понеже в социалистическия период "СССР не искал да се излагат новите му сателити и затова фактите за фашистките зверства били прикривани, затова и у нас не била извършена денацификация". 

Защо всеки тегли тъй късата си черга към собствените си идеологически перверзии, вместо да следваме фактите, да почитаме истинските жертви и да не оневиняваме престъпниците?!     

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 125

Рекорд на заразените с коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 146

СЗО: Събудете се, данните не лъжат

автор:Дума

visibility 219

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 548

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 570

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1155

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ