10 Септември 2025сряда18:01 ч.

Богомил Николов: Имитиращите продукти не се обозначават ясно

/ брой: 168

автор:Дума

visibility 621

Не може храната да е направена от съставки, които не са известни на потребителите. Това коментира пред БНР Богомил Николов, директор на асоциация "Активни потребители".
"Ако ви върна назад 10-15 години, тези имитиращи продукти беше задължително да се обозначават по определен начин, за да не бъдем подвеждани. Научихме, че за първите шест месеца сме изяли над 6 хиляди тона имитиращи млечни продукти. Не съм виждал такива обозначения от години", каза той. Тези продукти често се добавят към други, за да не се налага да бъдат обозначавани, добави Николов.
Директорът на асоциация "Активни потребители" обясни, че до определена степен сами можем да различим какво е качеството на даден продукт, но съществуват и тестове. Те обаче са много скъпи. По тази причина асоциацията се фокусира върху изясняване на най-проблемните аспекти - например появата на имитиращи продукти, които се предлагат като сирене. Стандартът БДС от много години не е задължителен, каза Николов.

Поне 55 млн. кубика вода са откраднати с байпас

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 168

Франция остана без правителство

автор:Дума

visibility 596

/ брой: 168

Левицата в Норвегия води на изборите

автор:Дума

visibility 597

/ брой: 168

Холивуд бойкотира израелски институции

автор:Дума

visibility 578

/ брой: 168

Незабавни преговори с Украйна за членство

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 168

Носталгия по държавността

visibility 560

/ брой: 168

15 септември – ново начало и стари проблеми

автор:Барбара Пейчинова

visibility 720

/ брой: 168

Кризата във Франция заплашва да помете цялата еврозона

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 168

Ако Петата република рухне, Германия е следващата

visibility 577

/ брой: 168

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ