22 Септември 2021сряда21:09 ч.

ново:

България празнува 113 години Независимост България празнува 113 години Независимост

На снимката: Николай Маринов

Николай Маринов:

България има нужда от стабилност, растеж, бъдеще за младите

БСП е единствената партия у нас, която през годините е правила нещо значимо за държавата и народа, казва третият в листата на 24 МИР в София

/ брой: 127

автор:Деси Велева

visibility 743

Неговата цел е по-справедлив и добър живот за българите. Смята, че може да я осъществи като депутат от БСП в бъдещия парламент. Над 5 пъти е бил в листите за народни представители на партията досега, но това не го отказва да продължи да се стреми да влезе в голямата политика. Неговото име е Николай Маринов, на 36 години и е трети в листата на левицата в 24 МИР. 

Въпреки младостта си има натрупан толкова богат професионален опит, че веднага искаш да го попиташ защо изобщо се занимава с политика. Николай обаче смята, че има да постига още много неща в живота си, и ги вижда осъществени именно като депутат и то точно като представител на социалистите в Народното събрание. Завършва немската гимназия в София, а по-късно и УНСС със специалност "Международни отношения". Последователно се дипломира като магистър по "Бизнес администрация" в НБУ и по "Управление на проекти" в Международното висше бизнес училище. Професионалната му кариера започва през 2008 г. в 40-то Народно събрание като експерт към комисията по европейските въпроси. След това е съветник към парламентарни комисии четири последователни парламента, експерт в Държавния фонд "Земеделие", а по-късно е началник отдел в Българската банка за развитие. Сега е управител на собствено дружество, занимаващо се с туризъм. 

Николай е на мнение, че с помощта на опита си и на колегите си от бъдещата парламентарна група на БСП ще реализира не само идеите на партията, но и ще допринесе за по-доброто бъдеще на България. А защо точно в БСП? "Това е единствената партия у нас, която през годините е правила нещо значимо за държавата и народа. Защото съм с леви убеждения и защото в БСП виждам шанса на реализация на политики за хората", уверено отговаря Николай Маринов. Партийната му дейност започва още през 2005 г., по-късно става председател на партийната организация "Млад дипломат". Бил е член на Градския съвет на БСП,  сега е член на Националния съвет, зам.-председател на РС в "Средец". Биографията на Николай се допълва и с управлението на  гражданското сдружение "Историческа пробуда", което се занимава с опазването на българското културно и историческо наследство. Набирал е средства за реставрация на паметници на културата. Едно от постиженията на организацията е възстановяването на църква от 12 в. в Люти брод, община Мездра. В София пък се гордеят, че са принудили Столичната община да придобие къщите на Пейо Яворов и на Христо Смирненски.

С разностранните си интереси и опит Николай Маринов е убеден, че е достатъчно подготвен да работи в бъдещото Народно събрание. Признава, че основната му сила е във външната политика, следвана от икономиката и културата. "Искам да участвам още по-активно в политиката, защото това е призванието ми. Целенасочено съм искал да уча дипломация, политика, международни отношения", казва още кандидат-депутатът, който е категоричен, че България има нужда от стабилност, растеж, бъдеще за младите. Смята, че с вроденото си търпение, компромисност, диалогичност ще може  твърдо да отстоява принципите си и да гони задачите си докрай. Обобщава, че неуспех за него би било да няма възможност заедно с БСП да реализира политиките, които да допринесат за по-справедлив и добър живот в България. 

 

БДЖ ще увеличава бързите влакове

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 182

Общините искат 2% от данъка върху доходите

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 181

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 181

Обявиха банковите такси за пладнешки обир

автор:Дума

visibility 771

/ брой: 181

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ