25 Август 2019неделя04:24 ч.

Бъдещето на младите обсъждат в Албена социалисти от цяла Европа

Сергей Станишев, Деница Златева и Николай Бериевски откриха тазгодишния лагер на ЙЕС, чийто домакин е България

/ брой: 147

автор:Павлета Давидова

visibility 412

Бъдещето на младите хора в Европа, възможностите за тяхната реализация и плановете им за подобряване стандарта на живот са сред основните теми, които през следващите няколко дни ще обсъждат млади социалисти от цяла Европа. Както ДУМА вече писа, българският курорт "Албена" е тазгодишният домакин на традиционния лагер на Младите европейски социалисти (ЙЕС). Повече от 600 младежи пристигнаха за събитието, част от което са и редица тематични дискусии за мястото на левицата и младите при определянето на бъдещия път на ЕС. 30 организации от 25 страни са изпратили свои представители.

Форумът бе открит от председателя на ПЕС Сергей Станишев. "Преди година политолози, медии, анализатори пророкуваха срив и политическа смърт за социалдемокрацията. Вещаеха, че ще бъдем трета или четвърта сила със стотина депутати на европейските избори. Опровергаването на тези прогнози и постигането на 154 евродепутати не е чудо, а е резултат от последователна и добре премерена политическа линия", заяви той. "Всички сме патриоти на своите отечества, но голяма и радикална промяна за Европа можем да постигнем само заедно. Националистическата карта, която десницата разиграва в много страни, обективно обслужва статуквото. През следващите месеци и години БСП ще има нужда от солидарността на социалистите от Европа в битките си с ГЕРБ на местно и национално ниво", отбеляза Станишев. Председателката на ПЕС-жени Зита Гурмай също уважи откриването.

Зам.-председателят на БСП Деница Златева припомни, че половината от народните представители на левицата са млади, а от петимата леви евродепутати двама са под 40 г. "В миналото казвахме, че бъдещето принадлежи на младите, и като бивш младежки активист, който винаги е давал шанс на млади хора да се развиват, смея да твърдя, че и настоящето им принадлежи, и трябва да се борите за него. Трябва да отстоявате да сте част от процеса на вземане на решения на всички нива - в политическите партии, в държавната сфера и в неправителствения сектор. Най-важното е да сте вдъхновение за други млади хора да са активни в политическия живот", заяви Златева.

Гордост от домакинството изрази и лидерът на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски. Според него подобни събития са възможност за обмяна на опит, идеи и добри практики. Като млади хора ние имаме енергията и визията за света, в който искаме да живеем, категоричен бе той. Като проблеми, чието решение трябва да се търси, социалистът посочи демографската криза, ниското заплащане, недостатъците в сферите на здравеопазването и образованието. Поздравление към участниците направи и младата евродепутатка от БСП Цветелина Пекова.

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 156

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 148

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 559

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 339

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 375

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ