27 Януари 2020понеделник09:28 ч.

Бъдещето на младите обсъждат в Албена социалисти от цяла Европа

Сергей Станишев, Деница Златева и Николай Бериевски откриха тазгодишния лагер на ЙЕС, чийто домакин е България

/ брой: 147

автор:Павлета Давидова

visibility 805

Бъдещето на младите хора в Европа, възможностите за тяхната реализация и плановете им за подобряване стандарта на живот са сред основните теми, които през следващите няколко дни ще обсъждат млади социалисти от цяла Европа. Както ДУМА вече писа, българският курорт "Албена" е тазгодишният домакин на традиционния лагер на Младите европейски социалисти (ЙЕС). Повече от 600 младежи пристигнаха за събитието, част от което са и редица тематични дискусии за мястото на левицата и младите при определянето на бъдещия път на ЕС. 30 организации от 25 страни са изпратили свои представители.

Форумът бе открит от председателя на ПЕС Сергей Станишев. "Преди година политолози, медии, анализатори пророкуваха срив и политическа смърт за социалдемокрацията. Вещаеха, че ще бъдем трета или четвърта сила със стотина депутати на европейските избори. Опровергаването на тези прогнози и постигането на 154 евродепутати не е чудо, а е резултат от последователна и добре премерена политическа линия", заяви той. "Всички сме патриоти на своите отечества, но голяма и радикална промяна за Европа можем да постигнем само заедно. Националистическата карта, която десницата разиграва в много страни, обективно обслужва статуквото. През следващите месеци и години БСП ще има нужда от солидарността на социалистите от Европа в битките си с ГЕРБ на местно и национално ниво", отбеляза Станишев. Председателката на ПЕС-жени Зита Гурмай също уважи откриването.

Зам.-председателят на БСП Деница Златева припомни, че половината от народните представители на левицата са млади, а от петимата леви евродепутати двама са под 40 г. "В миналото казвахме, че бъдещето принадлежи на младите, и като бивш младежки активист, който винаги е давал шанс на млади хора да се развиват, смея да твърдя, че и настоящето им принадлежи, и трябва да се борите за него. Трябва да отстоявате да сте част от процеса на вземане на решения на всички нива - в политическите партии, в държавната сфера и в неправителствения сектор. Най-важното е да сте вдъхновение за други млади хора да са активни в политическия живот", заяви Златева.

Гордост от домакинството изрази и лидерът на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски. Според него подобни събития са възможност за обмяна на опит, идеи и добри практики. Като млади хора ние имаме енергията и визията за света, в който искаме да живеем, категоричен бе той. Като проблеми, чието решение трябва да се търси, социалистът посочи демографската криза, ниското заплащане, недостатъците в сферите на здравеопазването и образованието. Поздравление към участниците направи и младата евродепутатка от БСП Цветелина Пекова.

Жълт код за поледици в 7 области на страната

автор:Дума

visibility 181

Българите доплащат най-много за лекарства

автор:Дума

visibility 193

Карлуково протестира срещу опасни отпадъци

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 17

Повече от 150 млн. лева укрити данъци за 2019-а

автор:Дума

visibility 202

ГЕРБ клатят валутния борд

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 17

Колекторските фирми с нова измама

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 17

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

автор:Дума

visibility 636

/ брой: 17

Коронавирусът в Китай става все по-опасен

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 17

Сеизмолог прогнозира нови трусове в Турция

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 17

Кратки новини

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 17

Хазартът е социален бич

visibility 222

/ брой: 17

Как Ревизоро стана Язовиро

автор:Юлия Кулинска

visibility 428

/ брой: 17

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ