27 Февруари 2021събота18:22 ч.

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

/ брой: 15

автор:Дума

visibility 554

Предприятието, обслужващо полетите на властта и известно като Авиоотряд 28, ще смени името си и ще получи задачата да менажира ВИП "А" терминала на летище София, наричан "правителствения ВИП". То ще може да събира такси за обслужването на важните пасажери. Това предвиждат промени в Закона за гражданското въздухоплаване, които вече се обсъждат в Народното събрание. В проекта има и други новости - ще има специална уредба за безпилотните летателни апарати - различните видове дронове, а малките авиопортове, които имат статут "летищна площадка" (какъвто е случаят в Балчик например), ще могат да обслужват международни чартъри.

След премането на законовите поправки Авиоотряд 28 ще се нарича ДАО - Държавен авиационен оператор. Една от причините за преименуването е, че му се вменяват нови функции - ексллоатацията на ВИП терминала, а другата е, че сегашната "фирма" с числото 28 била архаизъм от времето на социализма. "Авиоотряд 28" е създаден през 1972 г.  - 28 години след смяната на властта на 9 септември 1944 г. 

В момента правителственият ВИП се управлява от държавното предприятие "Летище София". То обаче всеки момент ще премине в режим на концесия, а ВИП терминалът не влиза в обхвата на договора с  бъдещия стопанин на летището - международния консорциум "СофКънект".

Занапред авиоотрядът не само ще вози ВИП пътници, но и ще поеме наземното им обслужване. За посрещането и изпращането на важните пътници Държавният авиационен оператор ще събира такси. Освен това се предвижда работата на ВИП "А" Терминал да се увеличи.

 

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 274

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 540

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 40

Отлагат връщането на учениците в училищата в Турция

автор:Дума

visibility 50

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 121

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 133

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 404

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 353

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 486

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 392

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ