24 Януари 2019четвъртък13:07 ч.

Петолиния

Анжела Георгиу ще пее в зала 1 на НДК със Софийската филхармония

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 460

Анжела Георгиу ще изнесе концерт в София по покана на Софийската филхаромния. Билетите за голямото събитие на 25 февруари 2019 т. вече се продават на касата на зала "България" и в мрежите на Ивентим, Ипей и Тикетсбг, а цените са от 60 до 200 лв. Програмата включва любими оперни произведения в изпълнение на примата и Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров. Анджела Георгиу лично е избрала тенора, който да участва в концерта - Стивън Костело. Едва на 37 години, американският певец вече се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света.

Последните новини около Анжела Георгиу са, че днес, 14 декември, предстои да й бъде връчена престижната награда на фестивала "Пучини" в Торе дел лаго. Това признание не е изненада за запознатите с кариерата на оперната прима и нейните изключителни превъплъщения в Пучиниеви героини - Тоска, Мими и Магда. Георгиу прави забележителни изпълнения и в оперите "Адриана Лекуврьор", "Травиата", "Симон Боканегра", "Палячи", "Фауст" и др. Тя участва във филма "Тоска" на режисьора Беноа Жако (2001), тя е и незабравимата Магда в "Лястовичката", дирижирана от Антонио Папано в запис за "EMI", и Мадам Бътерфлай в партньорство с Йонас Кауфман, отново за "EMI".

Директорът на Софийската филхармония - диригентът Найден Тодоров, споделя радостта си, че звезда от ранга на Георгиу е приела да гостува в България и да излезе на сцената с националния ни оркестър. В света на класическата музика Анжела Георгиу сияе като рядък феномен - не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентност, но и личност, която завладява сърцата и умовете на публиката.

Властта тихомълком посегна на свободата на словото

автор:Дума

visibility 291

Предупреждения за опасни валежи в цялата страна

автор:Дума

visibility 113

Грипна епидемия в Кърджали и Видин от днес

автор:Дума

visibility 86

БАБХ не казва има ли умрели от чума животни в Болярово

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 16

ГЕРБ пуснаха предизборната машина

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 16

Очакват износ за над 57 млрд. лв. тази година

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 16

Преврат във Венецуела

автор:Дума

visibility 283

Кога ще си научим уроците?

автор:Зорница Илиева

visibility 313

/ брой: 16

Конгресът спря Тръмп да напусне НАТО

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 16

Фронтекс: Не отнемаме суверенитета на държавите в ЕС

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 16

Лихвоточките - 30 години по-късно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 308

/ брой: 16

Преход без изход

visibility 124

/ брой: 16