21 Март 2019четвъртък16:05 ч.

Петолиния

Анжела Георгиу ще пее в зала 1 на НДК със Софийската филхармония

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 622

Анжела Георгиу ще изнесе концерт в София по покана на Софийската филхаромния. Билетите за голямото събитие на 25 февруари 2019 т. вече се продават на касата на зала "България" и в мрежите на Ивентим, Ипей и Тикетсбг, а цените са от 60 до 200 лв. Програмата включва любими оперни произведения в изпълнение на примата и Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров. Анджела Георгиу лично е избрала тенора, който да участва в концерта - Стивън Костело. Едва на 37 години, американският певец вече се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света.

Последните новини около Анжела Георгиу са, че днес, 14 декември, предстои да й бъде връчена престижната награда на фестивала "Пучини" в Торе дел лаго. Това признание не е изненада за запознатите с кариерата на оперната прима и нейните изключителни превъплъщения в Пучиниеви героини - Тоска, Мими и Магда. Георгиу прави забележителни изпълнения и в оперите "Адриана Лекуврьор", "Травиата", "Симон Боканегра", "Палячи", "Фауст" и др. Тя участва във филма "Тоска" на режисьора Беноа Жако (2001), тя е и незабравимата Магда в "Лястовичката", дирижирана от Антонио Папано в запис за "EMI", и Мадам Бътерфлай в партньорство с Йонас Кауфман, отново за "EMI".

Директорът на Софийската филхармония - диригентът Найден Тодоров, споделя радостта си, че звезда от ранга на Георгиу е приела да гостува в България и да излезе на сцената с националния ни оркестър. В света на класическата музика Анжела Георгиу сияе като рядък феномен - не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентност, но и личност, която завладява сърцата и умовете на публиката.

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 125

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 189

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 154

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 134

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 228

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 584

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 55