03 Март 2024неделя09:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Анти-Паисий

Предисловие към антибългарска антиистория

/ брой: 22

автор:Велислава Дърева

visibility 3146

"О, неразумний! Поради что имаш дързостта да се наричаш българин? И да твърдиш непристойно, че имаш Държава, Църква и Азбука, светци, първоучители и апостоли? Не разумяваш ли, че това е един дълбоко закостенял антагонизиращ националистически мит, който затлачва твоето охтичаво съзнание и най-сетне трябва да бъде изринат от твоята зла памет? Не разумяваш..."
Тъй започнах преди време едно писанийце ради вашето евроатлантическо просветление. И ето, тези мои скромни словца се оказаха пророчески, и оня ден от телевизора просияха светлите образи на едни високо поставени просветни кифли, и слънце озари хладните ми покои, и вдъхновението ме връхлетя като европроект на МОН. И аз написах туй възторгнато Предисловие към онези, които не желаят да знаят някаква тъпа, зловредна история и още по-зловредни писания на всякакви съмнителни персонажи и ги отхвърлят, и ги презират, както им се полага; които освобождават милите ни дечица от срама на познанието и разбиват мрачния националистически зандан, иззидан още от времената на Рибния буквар.
И така: 
Внимавайте вие, читатели, слушатели и телезрители! Защото за вас е непотребно, безполезно и опасно да знаете делата на вашите бащи, прадеди и царе, да се гордеете със своята история, със своя род и език. Защото това е антиевроатлантическо и политнекоректно.
Затова - не четете, за да не знаете!
Незнанието е сила, знанието е немощ!
Невежеството е благо, познанието - порок!
Да славим и възхваляваме просветните кифли, които не обичат да знаят за своя нищожен български род и не се грижат за своя жалък български език и основателно се срамуват да се нарекат българи!
О, неразумний и юроде!
Поради что, ти, глупави човече, не се срамиш от своя род и се влачиш по своя език?!
Как не те е срам да се наречеш българин и да четеш, и да говориш на своя варварски език, възпят от лъжепатриарха Иван Вазов в "Родната реч" - туй стихоплетие, изхвърлено (за всеобща радост) като кирлив фес из учебната програма! Прочее, крайно време е този Вазов, тоз създател на гнилия националистически идиом "Аз съм българче", на антагонистическия роман "Под игото" и на още безчет злодейски антиевропейски "творби", да бъде изринат от учебниците, че да не мъчи децата!
Как не те е срам, неразумний, да твърдиш тъй нагло и да повтаряш измамните слова на оня никаквец Паисий, че "от целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели, че са били най-силни и най-почитани, че първите славянски светци са просияли от българския род и език"?!
О, зло просветено, знаещо и помнещо!
Позор, позор!
Как не те е срам, юроде юродив, цървул политнекоректен, да наречеш високо поставените просветни кифли отцеругатели и отродители, хулители на род и Родина, интелектуални филоксери и безграмотни инсекти, що рутят нашата национална идентичност, взривяват нашата историческа памет и унижават нашето достолепие?!
И поради что рониш крокодилски сълзи? Защото кифлите, по едно велико снизхождение, като премахнаха първата среща с Историята на самозвания Паисий от по-долния клас, свалиха второто й (и единствено вече), изучаване от Х в ІХ клас, наместо да я запокитят в бездната на забвението - където й е мястото! Ами как няма да я преместят таз книжица несмислена? Могат ли бедните дечица в VІІІ клас да разумеят Паисия? Отнюд! Обаче могат да вникнат в дълбините на "Дон Кихот" и "Хамлет", и даже - в "Любов" на Сафо и "Декамерон" на Бокачо! Но това не е достатъчно! Апелирам, пледирам, зова! О, просветни кифли! Не си губете времето да замествате Паисия с Робинзон, нищо, че чрез Робинзон, както каза главният кифладжия, децата ще научат как се създава общество! Сложете в VІІІ клас, не - още в V клас! - и "Кентърберийски разкази" на Чосър! Тогава ще ви призная за реформатори сущи!
Докога, юроде юродив, простако прост, ще твърдиш тъй нетолерантно, че сме били 500 години под турско робство, наместо да прегърнеш светлото и радостно проникновение, дето 25 години едни безкористни умници и красавци, наши мили родни историци, антрополози, филолози, социолози, политолози и журналисти ти го набиват в тъпата глава, а именно: че тези 500 години не са никакво робство, а любезно присъствие, благотворно съжителство в контактната зона между две цивилизации, време на държавен, духовен и всякакъв напредък; че българите не знаят що е това ятаган, ни дръвник; че Априлското въстание е мит; че Баташкото клане е измишльотина; че Левски е детеубиец, Ботев - терорист, а двамата заедно - "момчета с девиантно поведение, които при други обстоятелства щяха да станат престъпници"; че тия двамата, заедно с Раковски и Каравелов "не се ползвали с добро име в тогавашното общество"; че българите на драго сърце давали децата си на еничарите и коленопреклонно целували задниците на еничарските коне за туй велико благодеяние; че изпотрошавали нозете си да тичат кой по-напред да се отрече от своята православна вяра...
А ти, тъпако тъп, ревеш за Балканджи Йово, дето не щял да даде "хубава Яна на турска вяра", вместо да я приподнесе с благодарност и теманета на благородния спахия! Жалиш за оня "сам юнак на коня", дето неприлично и безотговорно зове "всички на оръжие" и нарича любезното присъствие "робство и тиранство"! Оплакваш "Хубава си, моя горо" ведно с Каравелова и се възпаляваш от Чинтуловия зов "Пламни, пламни ти в нас, любов гореща, противу турци да стоим насреща!"... И най-сетне - Ботев! "Хайдути"! Туй поп-фолк произведенийце, което заслужено отива във фолклорния раздел! С неговата класова и етническа нетърпимост към "чорбаджии и турци"!
Но питам аз: кога просветните кифли ще се сподобият с куража да изхвърлят на историческото бунище "Стани, стани, юнак балкански!" и "Пустите клисурци, станали московци!", и "Тих бял Дунав се вълнува!", и "Излел е Делю хайдутин", и "Еничари ходят, мамо!"; и оная баба Илийца, дето ни влачи към дъното на реката на времето, впила костеливи ръце в гърленцата на беззащитните български деца (не помня кой изрече таз премъдрост преди време, но звучи тъй любородно!); и целия Ботев с неговия груб и невъздържан език на омразата, който не отговаря на универсалните критерии за добро и красиво; и целокупния Вазов с неговия "Език свещен"!; и Левски - повече от задължително!; и кирилицата, този "руски комунистически шрифт", и св. Кирил и св. Методий, тез "византийски шпиони", а всъщност - "комунистически митове", и св. Княз Борис покръстител; и всичко, всичко, всичко, което противоречи на неоосманистката стратегия да бъдем завърнати като стадо в благодатната 5-вековна кошара; и всичко, всичко, всичко, което смущава евроатлантическата толерантност и политкоректност!
Вън! Вън! Вън!
Прочее  -  що щат в учебните програми "За буквите" на Черноризец Храбър и "Азбучна молитва" на Константин Преславски? Вярно, първата стъпка е направена - православието - тоз "болшевишки боклук", вече е изфъшкано, изринато, изчегъртано от уроците по истария! Няма православие! Ама, казал бил Васил Друмев "Няма православие, няма България" - ами нали за това става дума, бе, смотаняци! Кой ви е казал, юроди тъпоумни, че има България?!
Обаче!
Не може да се работи на парче!
Трябва да се сече издълбоко, из корен!
Трябва да се ампутира - смело, дръзновено!
Трябва златните ни дечица да бъдат лоботомирани окончателно!
За да угасне завинаги таз зловредна "искра любородна"!
Проумей най-сетне, юроде националистически, че такива понятия като "народ", "нация", "родина", "национална идентичност", "национална история", "държавност", "духовност", "памет", "национално достойнство", "национално достолепие", са старомодни отживелици, са грозен популизъм, са провокации, недопустими и разрушителни в нашия свиден общ европейски дом и главно - във ведрата глобалистична докрина! Защото - невежеството е сила, а знанието е вредно за нашето евроатлантическо здраве!
На нас ни трябва на живот и смърт (най-вече - на смърт) генномодифицирано образование, което да извади от конвейера (виж "Стената" на "Пинк флойд"!) генномодифицирани деца, генномодифицирано поколение, генномодифицирана нация, генномодифициран народ, генномодифицирано общество - безпаметно, безмозъчно, безграмотно, бездуховно, безметежно.
Само така ще отговорим на високите евроатлантически изисквания, ще се впишем в ценностите на брюкселския псевдоевропейски проамерикански елит, ще се самоунищожим, ще се самоизличим и ще изчезнем.
Щастливо.  
Дерзайте, прочее!   
Ваш: Анти-Паисий

Цените на горивата може да тръгнат зловещо нагоре

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 42

Банките са надули таксите с 30% за година

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 42

Външният дълг стигна близо 48% от БВП

автор:Дума

visibility 533

/ брой: 42

Хотелиерите очакват ръст на бизнеса с 15 %

автор:Дума

visibility 477

/ брой: 42

България е една от най-свободните страни

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 42

Ситуацията в Украйна остава трудна

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 42

БРИКС се отказва от долара

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 42

Путин: Западът лъже, че Русия ще нападне

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 42

3 март 1878

visibility 599

/ брой: 42

Най-красивият спомен на нацията

автор:Стефан Продев

visibility 655

/ брой: 42

Трети март е роден отпреди да се случи

автор:Дума

visibility 566

/ брой: 42

Кой размени Македония срещу Кипър?

автор:Никола Филипов

visibility 621

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ