22 Септември 2019неделя15:06 ч.

Ангел Найденов иска ревизия на парите за бедствия и аварии

/ брой: 223

автор:Юлия Кулинска

visibility 661

Ангел Найденов ще внесе днес проект за решение на парламента, с което да се задължи Сметната палата да извърши одит на средствата от резерва на непредвидени и неотложни разходи по републиканските бюджети за 2010, 2011 и 2012 г. Предложението е продиктувано от необходимостта от повече и по-детайлна информация за решенията на изпълнителната власт и обема на средствата, вложени при преодоляване на последиците от природните бедствия.
"Управляващите афишират активност и усилия, но резултати няма. Безспорен е фактът, че институциите се затрудняват и забавят действията си в моментите, когато се изискват бързи решения и адекватни реакции за преодоляване на последици, отстраняване на щети и подпомагане на граждани", коментира депутатът. Найденов припомни, че държавната в лицето на Народното събрание и Министерския съвет е оценила потребността от определени средства, включително и чрез изрично предвиждане на резерв за непредвидими и неотложни разходи. Колкото и трудно да се прогнозират бедствията, средствата за преодоляването на последствията от тях трябва да се изразходват ефективно, поясни той. "В първите дни след земетресението в Перник Симеон Дянков говореше, че в резерва има 80-85 млн. лв. и по-голямата част от тях били налични. Оказва се, че въпреки уверенията парите ги няма. В отчет за разпределените от Междуведомствената комисия средства през настоящата година, за който информация предостави правителствената пресслужба през август, беше съобщено, че са разходвани 62 млн. лв. За тази година в резерва е имало предвидени 70 млн., а за миналата година те са били 85 млн. лв.", поясни Найденов.
 

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 481

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 705

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 587

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 470

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 456

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ