27 Февруари 2020четвъртък20:00 ч.

Ангел Найденов иска ревизия на парите за бедствия и аварии

/ брой: 223

автор:Юлия Кулинска

visibility 793

Ангел Найденов ще внесе днес проект за решение на парламента, с което да се задължи Сметната палата да извърши одит на средствата от резерва на непредвидени и неотложни разходи по републиканските бюджети за 2010, 2011 и 2012 г. Предложението е продиктувано от необходимостта от повече и по-детайлна информация за решенията на изпълнителната власт и обема на средствата, вложени при преодоляване на последиците от природните бедствия.
"Управляващите афишират активност и усилия, но резултати няма. Безспорен е фактът, че институциите се затрудняват и забавят действията си в моментите, когато се изискват бързи решения и адекватни реакции за преодоляване на последици, отстраняване на щети и подпомагане на граждани", коментира депутатът. Найденов припомни, че държавната в лицето на Народното събрание и Министерския съвет е оценила потребността от определени средства, включително и чрез изрично предвиждане на резерв за непредвидими и неотложни разходи. Колкото и трудно да се прогнозират бедствията, средствата за преодоляването на последствията от тях трябва да се изразходват ефективно, поясни той. "В първите дни след земетресението в Перник Симеон Дянков говореше, че в резерва има 80-85 млн. лв. и по-голямата част от тях били налични. Оказва се, че въпреки уверенията парите ги няма. В отчет за разпределените от Междуведомствената комисия средства през настоящата година, за който информация предостави правителствената пресслужба през август, беше съобщено, че са разходвани 62 млн. лв. За тази година в резерва е имало предвидени 70 млн., а за миналата година те са били 85 млн. лв.", поясни Найденов.
 

Гешев прати двама прокурори в ОАЕ заради Васил Божков

автор:Дума

visibility 161

Отново променят изпитите след седми клас

автор:Дума

visibility 144

Каракачанов: Ластикът наистина е опънат

автор:Дума

visibility 232

Регистрират онлайн пристигащите от държави с коронавирус

автор:Дума

visibility 154

40% от ВиК дружествата работят без разрешителни

автор:Дума

visibility 94

Хаосът с тол системата остава

автор:Дума

visibility 229

Отлагат старта на тол системата за 27 март

автор:Дума

visibility 421

Нови случаи на коронавирус в 4 държави на три континента

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 40

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 40

ЕС не търси сделка "на всяка цена" с Лондон

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 40

Необходима ни е програма за действие

автор:Дума

visibility 128

Ще чуем ли пак името на Ванчето в зарята на Трети март

автор:Христо Георгиев

visibility 642

/ брой: 40

Как се чества Освобождението до 1944 г.

автор:Велиана Христова

visibility 408

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ