08 Април 2020сряда07:47 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Снимка БНР

Андон Балтаков е новият шеф на БНР

автор:Дума

visibility 605

Андон Балтаков е новият генерален директор на Българското национално радио, реши днес СЕМ.
Той беше избран от втория опит, след като при първото гласуване никой от кандидатите не успя да спечели необходимите по закон три от общо петте гласа на членове на регулатора.
При второто гласуване Балтаков получи 4 гласа "за" и един "въздържал се". Въздържа се членът на СЕМ Розита Еленова, която каза, че продължава да подкрепя Антон Митов.
Решаващият глас за Балтаков всъщност беше на Ивелина Димитрова, която при първото гласуване отдаде своите предпочитания на друг кандидат - Митко Димитров. Тя се аргументира, че при кандидатите има риск, но много по-голям риск е БНР точно в този момент да остане без избран титуляр и заради това тя гласува за Андон Балтаков, уточнява БНР.
Председателят на СЕМ София Владимирова също промени първоначалният си избор и при второто гласуване също заложи на Андон Балтаков, въпреки че на първото заседание гласува за Антон Митов.
В надпреварата участваха шестима кандидати: Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.
На първото гласуване нито един от тях не събра необходимото мнозинство от три гласа при гласуването.
На него Андон Балтаков и временно изпълняващият длъжността генерален директор на БНР Антон Митов получиха равен брой гласове - по два.
Балтаков ще замени на поста Светослав Костов, който беше предсрочно освободен след опита за сваляне от ефир на водещата и съдебен репортер Силвия Великова и заради безпрецедентно дългото спиране на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на 13 септември 2019 г.
По време на изслушванията на кандидатите за генерален директор в понеделник и вторник членовете на СЕМ посочиха концепцията на Андон Балтаков като най-впечатляваща.
Сред основните проблеми на БНР, които Балтаков посочи при изслушването, е недостатъчното въвличане на младата аудитория. По думите му бъдещето на обществената медия е в дигиталното пространство. Той наблегна и на необходимостта от работа в посока на музикалната програма в ефира на БНР.

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 39

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ