19 Февруари 2020сряда23:59 ч.

Снимка БНР

Андон Балтаков е новият шеф на БНР

автор:Дума

visibility 492

Андон Балтаков е новият генерален директор на Българското национално радио, реши днес СЕМ.
Той беше избран от втория опит, след като при първото гласуване никой от кандидатите не успя да спечели необходимите по закон три от общо петте гласа на членове на регулатора.
При второто гласуване Балтаков получи 4 гласа "за" и един "въздържал се". Въздържа се членът на СЕМ Розита Еленова, която каза, че продължава да подкрепя Антон Митов.
Решаващият глас за Балтаков всъщност беше на Ивелина Димитрова, която при първото гласуване отдаде своите предпочитания на друг кандидат - Митко Димитров. Тя се аргументира, че при кандидатите има риск, но много по-голям риск е БНР точно в този момент да остане без избран титуляр и заради това тя гласува за Андон Балтаков, уточнява БНР.
Председателят на СЕМ София Владимирова също промени първоначалният си избор и при второто гласуване също заложи на Андон Балтаков, въпреки че на първото заседание гласува за Антон Митов.
В надпреварата участваха шестима кандидати: Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.
На първото гласуване нито един от тях не събра необходимото мнозинство от три гласа при гласуването.
На него Андон Балтаков и временно изпълняващият длъжността генерален директор на БНР Антон Митов получиха равен брой гласове - по два.
Балтаков ще замени на поста Светослав Костов, който беше предсрочно освободен след опита за сваляне от ефир на водещата и съдебен репортер Силвия Великова и заради безпрецедентно дългото спиране на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на 13 септември 2019 г.
По време на изслушванията на кандидатите за генерален директор в понеделник и вторник членовете на СЕМ посочиха концепцията на Андон Балтаков като най-впечатляваща.
Сред основните проблеми на БНР, които Балтаков посочи при изслушването, е недостатъчното въвличане на младата аудитория. По думите му бъдещето на обществената медия е в дигиталното пространство. Той наблегна и на необходимостта от работа в посока на музикалната програма в ефира на БНР.

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ