01 Юни 2020понеделник20:17 ч.

Ала-бала

/ брой: 65

автор:Мая Йовановска

visibility 174

Земеделската министърка Десислава Танева призова миналата седмица от телевизора търговските вериги първо да предоставят на клиентите си националното производство, а не да внасят от чужбина. Тя даже каза, че ако е необходимо, ще бъдат въведени извънредни законови мерки, които да гарантират, че доставките в магазините ще бъдат от български производители. 

Осем месеца по-рано - през юли м.г., отново Танева обяви, че агроминистерството е в преговори с големите вериги за повече български продукти. Да забелязвате някаква повтаряемост? Вярно е, че извънредните мерки доведоха до много непопулярни решения. Обаче въпросът дали нещо е свършено в тази посока май няма нужда от отговор, след като слушаме същата песен на нов глас!

Ако Танева се върне още по-назад, в 2016 г., може пък да си спомни, че тогава БСП имаше предложение за промени в Закона за храните, които ангажираха веригите да предлагат минимум от български плодове и зеленчуци. До гласуване в парламента въобще не се стигна, защото властта направи всичко възможно да задуши това предложение. Комисията за защита на конкуренцията атакува още неприетия закон и го обвини във всички възможни пазарни грехове. Отрицателно становище имаше и от МЗХГ. А министър беше пак Десислава Танева. Сега обаче тя е притеснена и дори "плаши" веригите със законови мерки, които да гарантират предимство на родните производители. Ха да видим какво ще свършите!

Един пък вече бивш агроминистър, Венцислав Върбанов, като ръководител на браншова земеделска организация предлага безумия. Трайно безработните, които се регистрират на борсата, да се задължат да прилагат 14-дневен извънреден труд в селското стопанство! 

Върбанов, ти не беше ли министър в набеденото от някои за най-демократично българско правителство след прехода, а? Вярно е, че положението и в селското стопанство е тежко, но даже и затворниците не полагат труд принудително. 

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 86

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 487

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 101

Отвориха хотели и къмпинги в Гърция

автор:Дума

visibility 90

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 305

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 412

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 592

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 494

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ