29 Юли 2021четвъртък06:48 ч.

Снимки Теодора Тодорова и Кирил Христов

Сцена

Абсолвенти от НАТФИЗ получиха първите отличия в професионалното си развитие

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 1512

Близо 140 бакалаври и магистри преминаха по "червения килим" на НАТФИЗ на тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите от Випуск 2019. Тя бе посветена на 100-годишнината от рождението на именития режисьор и педагог проф. Сашо Стоянов.

След встъпителната реч на ректора проф. д-р Станислав Семерджиев бяха обявени призовете на НАТФИЗ "Най-най-най". Наградата е първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите. Честта да връчват статуетките с автор и създател проф. Богомил Николов - преподавател в катедра "Метал" на НХА, имаха известни театрали, политици, общественици и др.

В 15-ото издание на престижните награди номинациите се оказаха общо 36. Отличията бяха раздадени в 11 категории. Дария Димитрова, Мартина Георгиева и Христина Джурова получиха приза "Актриса за драматичен театър", а Велизар Емануилов и Кирил Недков - "Актьор за драматичен театър". Алеко Дишлиев и Свилена Николова бяха отличени в категория "Танцов театър". Дияна Георгиева и Мартин Пашов отнесоха наградите "Актриса за куклен театър" и "Актьор за куклен театър". Кристина Беломорска взе статуетката за режисьор за драматичен театър. Ваня Плачкова получи приза за сценография за куклен театър, Габриела Кърджилова грабна наградата за сценичен и екранен дизайн, а Сияна Недялкова - за театрознание и театрален мениджмънт.

Тази година за най-добро представление в Театър НАТФИЗ и най-добро представление в Куклен театър НАТФИЗ бяха избрани четири спектакъла: "Хора с куфари" от Ханох Левин, постановка Мартин Каров, "Черна дупка" от Горан Стефановски, постановка проф. Иван Добчев, "Papas in motion" от Роналд Рудол, постановка проф. д-р Атанас Атанасов, и "Таласъма Тропалан" от Янко Митев, постановка Тодор Вълов. Представленията ще бъдат показани на няколко столични сцени.

Веднага след връчването на наградите беше представен ретроспективният филм на проф. д-р Александър Илиев за проф. Сашо Стоянов.

В края на тържеството проф. д-р Станислав Семерджиев връчи наградите на 16-те отличници от Випуск 2019, след което абсолвентите получиха своите дипломи от деканите на факултетите "Сценични изкуства" и "Екранни изкуства" проф. Пламен Марков и доц. Любомир Христов и от ръководителите на завършващите класове проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев, доц. Майя Енчева и проф. д-р Петя Цветкова.

Банките вдигат таксите за искане на кредит

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 144

"Еврохолд" приключи сделката за ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 144

Поскъпват чадърите по претъпканите плажове

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 144

"Бyлгapтpaнcгaз" ce paзплaщa пpeдcpoчнo за "Бaлкански поток"

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 144

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 144

В САЩ ваксинират държавните служители

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 144

Приземяване

автор:Ралица Николова

visibility 116

/ брой: 144

Зараза от незнание или от нежелание?

автор:Аида Паникян

visibility 149

/ брой: 144

Минаха години...

автор:Лозан Такев

visibility 126

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ