09 Април 2020четвъртък11:51 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

А може и без избори

/ брой: 4

автор:Валентин Георгиев

visibility 552

Няма да има повторно преброяване на бюлетините за кметския вот в София, реши окончателно Административният съд. И окончателно погреба възможността да се научи истината. А тя е в чувалите, както казва Мая Манолова. Само така могат да станат ясни реалните резултати, ала на "победителите" те явно не им изнасят. С какви аргументи съдът не прие заключението на вещото лице, което изцяло потвърждава твърденията за дописани неправомерно над 3000 души, гласували на местните избори? Отговор няма. От данните на Информационно обслужване пък става ясно, че 408 протокола са коригирани повече от веднъж. Тогава? Ще има ново заседание на съда на 15 януари. И какво от това? Дори само тези нарушения да се вземат предвид, плюс доказаните неправомерни действия при отчитането, се стига до извода, че резултатът не е този, който бе оповестен. А от представените от жалбоподателите 14 тома с доказателства лъсват и още нелицеприятни факти - за дописани поне 7000 души, за 7000 недействителни бюлетини и купен ромски вот - далеч от разликата между двамата кандидати.

Измамата е смайваща. Но защо да ги броят повторно? То на самите избори не го направиха, та сега ли. Ако започне броене на бюлетините, ще се види несъответствието между бройката и записаните цифри в протоколите. А протоколите затова и се "грешат" - защото цифрите се натаманяват по заповед! Ако протоколът е сгрешен, той не трябва да се поправя, а директно - обратно в секцията и наново броене на бюлетините! 

Чак сега става съвсем ясна "логиката" на ГЕРБ, които при гласуването на последните промени в Изборния кодекс се опитаха да прокарат постановката да не се обжалват изборните резултати. Властващите просто са знаели какво ще се случи, в предварително програмираната им победа не може да има съмнения. КС, разбира се, поряза щението за Изборния кодекс. Само че какъв е смисълът да се бориш да доказваш истината, когато все едно не ти позволяват? А има ли смисъл въобще да се правят избори при процедурните хватки на днешната власт? 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 600

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 185

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ