18 Октомври 2021понеделник01:47 ч.

Скандално

Плановете на САЩ:

Европейците ще умират във война, трябва да спрем Русия

Защо у нас властта крие откровенията на Вашингтон

/ брой: 80

автор:Светлана Михова

visibility 5568

Властта в България гузно мълчи. Прехапали са иначе острите си клюкарски езичета и сервилните им медии. Никой няма смелост да обяви накъде са подкарали народното стадо. Да му кажат, че пътят води към бездна. Че от мизерията ще го избави война. А през това време вождовете си играят на реформи и евроатлантизъм.
И мълчат. Вместо тях истинските кормчии на света дръзко и нагло сочат целта. Американците без свян оповестяват своите планове, за чието постигане всички безропотно трябва да превият гръб. На националните лидери е отредена ролята на надзиратели.
Небезизвестният Джордж Фридман - бащата на корпорацията за геополитически прогнози и шпионаж "Стратфор", неотдавна изнесе доклад пред Чикагския съвет по геополитически проблеми. Неподправената му откровеност стряска. От нея кръвта леденее. Фридман не е случайна фигура в американския политически елит. И неговата прямота не е случайна. Уж като частно лице, той може да си позволи да каже онова, което официалните държавни лица не могат. Той пряко консултира и президента, и сенаторите, и губернаторите и всеки, който има глас във формирането на външната политика на САЩ. Медиите в България обаче, за разлика от тези в други страни на ЕС, подминаха откровенията му. Иначе родните тв канали и сайтове на властта не пропускат по няколко пъти на ден подробно да ни известяват с каква фуста се е явила хазяйката на Белия дом на благотворително парти, или как мъжът й се препънал по стълбата на самолета.
Стратегът Фридман обаче не се препъва. Той ясно артикулира целите на Вашингтон.

* * *

- "Нито една страна не може вечно да бъде мирна. Дори САЩ. Искам да кажа, че САЩ постоянно са въвлечени във война. В бъдеще и Европа ще се върне към естественото състояние на човечеството: в Европа ще има и войни, и периоди на мир. Европейците ще умират във войни. Разбира се, няма да има 100 млн. убити като в предишната война, но идеята за европейската изключителност ще я води до войни. В Европа ще има конфликти, като в Югославия и сега в Украйна."

Значи според Фридман войната е естествено състояние за Европа и тя трябва да се примири с него, а европейците спокойно да отиват на заколение. Тази участ не тревожи САЩ. Как може да буди тревога постигнатата цел? Та нали войната и в Югославия, и в Украйна е резултат от американската геополитическа алхимия. И във Вашингтон не го крият. Войната е просто хладнокръвно избран механизъм за постигане на целта за световно господство.

- "САЩ сега доставят оръжие, артилерия и други въоръжения на прибалтийските страни, Румъния, Полша и България - това е много интересен аспект. В САЩ обявиха намерението за оръжейни доставки в Украйна. Макар после това да бе опровергано, оръжие ще се доставя. В тези свои действия САЩ заобикалят НАТО, защото решенията там се вземат с консенсус. Попитайте какво мислят поляците, унгарците или румънците. Те са съвсем различна от немската вселена, а немците са коренно различни от испанците и т.н. С една дума, в Европа цари разногласие. Що се отнася до украинците, те ще направят всичко така, че да не ядосат САЩ."

Всъщност, така правят повечето новопредставени в лоното на западната демокрация източноевропейски страни. Така правят и нашите управници. Внимават да не разгневят американците. Става ясно, че европейското единство, за което така много говори българската държавна глава, е фикция и дори не е нужно на САЩ. Обама дълго сплита европейско единство срещу Русия, но то започва да дава пукнатини и във Вашингтон приемат този факт без много огорчение. Защото за САЩ Европа е само терен, на който може да се разиграват поредните военни игри. Достатъчно е да има повече васално предани правителства, за да бъде спечелена играта възможно най-лесно. Съюзническата лоялност е просто заклинание за по-ефективно зомбиране на европейската тълпа.

- "САЩ нямат отношения с Европа. Ние имаме отношения с Румъния, с Франция и т.н. Не съществува Европа, с която ние да имаме отношения. САЩ контролират всички океани на Земята. Никой и никога не го е постигал досега. Затова можем да нахлуваме навсякъде по планетата, но нас никой не може да ни нападне. Това е класика. Контролът над океаните и Космоса е базата на нашата власт. Най-добрият начин да се разгроми вражеският флот, е да не позволиш на врага да го създаде. Британската империя, за да не допусне появата на силен флот в Европа, е насъсквала европейците един срещу друг. Аз бих препоръчал политиката на Роналд Рейгън в Ирак и Иран. Той поддържаше и двете воюващи страни - така, че те се биеха един с друг, а не срещу нас. Това е цинично и аморално, но работи."

Цинично и аморално е днес и в Украйна, но работи. Цинично и аморално ще бъде утре за цяла Европа, но пак ще работи. Откровението на Фридман бие всички рекорди по наглост. Но нашата българска власт няма нищо против. Тя мълчи, реже лентички, раздава значки на пострадалите от бедствия нещастници и сама си ръкопляска. Същевременно в любимото си и уютно задкулисие послушно изпълнява указанията, спуснати от "властелина на океаните и Космоса". Готви народа за "естественото състояние" да гине във война, когато му дадат сигнал. И още - товарят го с омраза към основния враг на "властелина".

- "Главните интереси на САЩ през целия минал век - през Първата и Втората световна война, както и по време на Студената война, са се концентрирали върху отношенията между Русия и Германия. Обединени, те биха били единствената жизненоважна заплаха за САЩ. Наша главна цел е да не позволим техния съюз. Немският капитал и технологии, съединени с руските ресурси и работна ръка, са непобедима комбинация, по която САЩ работят вече цял век и търсят коз да я разбият. Затова същността на това, което сега става, е изграждането на санитарен кордон край Русия и тя го знае. За нея статутът на Украйна е жизненоважен и тя не може просто така да захвърли всичко там. Ако тя продължава да държи на Украйна, ние трябва да я спрем. Затова САЩ пращат войски за бързо реагиране в Румъния, България, Полша и Прибалтика. Така подготвяме територия на Междуморието - между Балтийско и Черно море".

И в тази игра козът ще бъде циничен и аморален. Съюзниците нямат значение. Те просто ще влязат в употреба - така, както реши главният играч. Вариантът, както вече стана ясно, е изпробван.

- "САЩ не са в състояние да окупират цяла Евразия. В момента, когато нашите кубинки стъпят там, ние автоматически се оказваме в неизгодна позиция. Не можем навсякъде да влизаме с войска, но сме в състояние да поддържаме огъня между враждуващите страни, които да не се насочват срещу нас. Ще ги подкрепяме политически, финансово, с военна помощ и ще им пращаме съветници."

Цинично и аморално откровение във Вашингтон. Цинично и престъпно послушание в София.

БСП иска национално КОВИД-изследване

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 199

Радев и Йотова откриха кампанията си от Черни връх

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 199

БСП очаква работещи кабинет и парламент

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 199

Министър Живков: Ние зависим напълно от вноса на газ

автор:Дума

visibility 14

Очакват 9% ръст на фалитите у нас догодина

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 199

Държавата е била възложител на незаконното строителство

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 199

ВиК холдингът се уплаши от "удавяне"

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 199

Лидерът на ХДС обяви минаване в опозиция

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 199

Европа регистрира мигрантски скок по Балканския маршрут

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 199

Макрон се извини на Алжир

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 199

Австралия разхлаби КОВИД-мерките

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 199

"Заразният" страх

автор:Павлета Давидова

visibility 40

/ брой: 199

Гласуването за ГЕРБ ще е вот срещу България

автор:Юри Михалков

visibility 110

/ брой: 199

Покривът все пак падна...

автор:Ева Костова

visibility 91

/ брой: 199

На Джеки Вагенщайн - честито!

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ