22 Септември 2021сряда06:04 ч.

Скандално

Плановете на САЩ:

Европейците ще умират във война, трябва да спрем Русия

Защо у нас властта крие откровенията на Вашингтон

/ брой: 80

автор:Светлана Михова

visibility 5584

Властта в България гузно мълчи. Прехапали са иначе острите си клюкарски езичета и сервилните им медии. Никой няма смелост да обяви накъде са подкарали народното стадо. Да му кажат, че пътят води към бездна. Че от мизерията ще го избави война. А през това време вождовете си играят на реформи и евроатлантизъм.
И мълчат. Вместо тях истинските кормчии на света дръзко и нагло сочат целта. Американците без свян оповестяват своите планове, за чието постигане всички безропотно трябва да превият гръб. На националните лидери е отредена ролята на надзиратели.
Небезизвестният Джордж Фридман - бащата на корпорацията за геополитически прогнози и шпионаж "Стратфор", неотдавна изнесе доклад пред Чикагския съвет по геополитически проблеми. Неподправената му откровеност стряска. От нея кръвта леденее. Фридман не е случайна фигура в американския политически елит. И неговата прямота не е случайна. Уж като частно лице, той може да си позволи да каже онова, което официалните държавни лица не могат. Той пряко консултира и президента, и сенаторите, и губернаторите и всеки, който има глас във формирането на външната политика на САЩ. Медиите в България обаче, за разлика от тези в други страни на ЕС, подминаха откровенията му. Иначе родните тв канали и сайтове на властта не пропускат по няколко пъти на ден подробно да ни известяват с каква фуста се е явила хазяйката на Белия дом на благотворително парти, или как мъжът й се препънал по стълбата на самолета.
Стратегът Фридман обаче не се препъва. Той ясно артикулира целите на Вашингтон.

* * *

- "Нито една страна не може вечно да бъде мирна. Дори САЩ. Искам да кажа, че САЩ постоянно са въвлечени във война. В бъдеще и Европа ще се върне към естественото състояние на човечеството: в Европа ще има и войни, и периоди на мир. Европейците ще умират във войни. Разбира се, няма да има 100 млн. убити като в предишната война, но идеята за европейската изключителност ще я води до войни. В Европа ще има конфликти, като в Югославия и сега в Украйна."

Значи според Фридман войната е естествено състояние за Европа и тя трябва да се примири с него, а европейците спокойно да отиват на заколение. Тази участ не тревожи САЩ. Как може да буди тревога постигнатата цел? Та нали войната и в Югославия, и в Украйна е резултат от американската геополитическа алхимия. И във Вашингтон не го крият. Войната е просто хладнокръвно избран механизъм за постигане на целта за световно господство.

- "САЩ сега доставят оръжие, артилерия и други въоръжения на прибалтийските страни, Румъния, Полша и България - това е много интересен аспект. В САЩ обявиха намерението за оръжейни доставки в Украйна. Макар после това да бе опровергано, оръжие ще се доставя. В тези свои действия САЩ заобикалят НАТО, защото решенията там се вземат с консенсус. Попитайте какво мислят поляците, унгарците или румънците. Те са съвсем различна от немската вселена, а немците са коренно различни от испанците и т.н. С една дума, в Европа цари разногласие. Що се отнася до украинците, те ще направят всичко така, че да не ядосат САЩ."

Всъщност, така правят повечето новопредставени в лоното на западната демокрация източноевропейски страни. Така правят и нашите управници. Внимават да не разгневят американците. Става ясно, че европейското единство, за което така много говори българската държавна глава, е фикция и дори не е нужно на САЩ. Обама дълго сплита европейско единство срещу Русия, но то започва да дава пукнатини и във Вашингтон приемат този факт без много огорчение. Защото за САЩ Европа е само терен, на който може да се разиграват поредните военни игри. Достатъчно е да има повече васално предани правителства, за да бъде спечелена играта възможно най-лесно. Съюзническата лоялност е просто заклинание за по-ефективно зомбиране на европейската тълпа.

- "САЩ нямат отношения с Европа. Ние имаме отношения с Румъния, с Франция и т.н. Не съществува Европа, с която ние да имаме отношения. САЩ контролират всички океани на Земята. Никой и никога не го е постигал досега. Затова можем да нахлуваме навсякъде по планетата, но нас никой не може да ни нападне. Това е класика. Контролът над океаните и Космоса е базата на нашата власт. Най-добрият начин да се разгроми вражеският флот, е да не позволиш на врага да го създаде. Британската империя, за да не допусне появата на силен флот в Европа, е насъсквала европейците един срещу друг. Аз бих препоръчал политиката на Роналд Рейгън в Ирак и Иран. Той поддържаше и двете воюващи страни - така, че те се биеха един с друг, а не срещу нас. Това е цинично и аморално, но работи."

Цинично и аморално е днес и в Украйна, но работи. Цинично и аморално ще бъде утре за цяла Европа, но пак ще работи. Откровението на Фридман бие всички рекорди по наглост. Но нашата българска власт няма нищо против. Тя мълчи, реже лентички, раздава значки на пострадалите от бедствия нещастници и сама си ръкопляска. Същевременно в любимото си и уютно задкулисие послушно изпълнява указанията, спуснати от "властелина на океаните и Космоса". Готви народа за "естественото състояние" да гине във война, когато му дадат сигнал. И още - товарят го с омраза към основния враг на "властелина".

- "Главните интереси на САЩ през целия минал век - през Първата и Втората световна война, както и по време на Студената война, са се концентрирали върху отношенията между Русия и Германия. Обединени, те биха били единствената жизненоважна заплаха за САЩ. Наша главна цел е да не позволим техния съюз. Немският капитал и технологии, съединени с руските ресурси и работна ръка, са непобедима комбинация, по която САЩ работят вече цял век и търсят коз да я разбият. Затова същността на това, което сега става, е изграждането на санитарен кордон край Русия и тя го знае. За нея статутът на Украйна е жизненоважен и тя не може просто така да захвърли всичко там. Ако тя продължава да държи на Украйна, ние трябва да я спрем. Затова САЩ пращат войски за бързо реагиране в Румъния, България, Полша и Прибалтика. Така подготвяме територия на Междуморието - между Балтийско и Черно море".

И в тази игра козът ще бъде циничен и аморален. Съюзниците нямат значение. Те просто ще влязат в употреба - така, както реши главният играч. Вариантът, както вече стана ясно, е изпробван.

- "САЩ не са в състояние да окупират цяла Евразия. В момента, когато нашите кубинки стъпят там, ние автоматически се оказваме в неизгодна позиция. Не можем навсякъде да влизаме с войска, но сме в състояние да поддържаме огъня между враждуващите страни, които да не се насочват срещу нас. Ще ги подкрепяме политически, финансово, с военна помощ и ще им пращаме съветници."

Цинично и аморално откровение във Вашингтон. Цинично и престъпно послушание в София.

Общините искат 2% от данъка върху доходите

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 181

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 181

Обявиха банковите такси за пладнешки обир

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 181

Девет места в Европа с най-евтини и слънчеви имоти са български

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 181

В Германия застреляха касиер, помолил клиент да сложи маска

автор:Дума

visibility 192

"Единна Русия" с мнозинство в Думата

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 181

Нов успех на лидера на ГСДП Олаф Шолц

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 181

Франция иска ЕС да спре преговори с Австралия

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 181

Моите песни

visibility 329

/ брой: 181

Независимостта не е гаранция за правилни решения

автор:Велиана Христова

visibility 537

/ брой: 181

Парламентът на провалените надежди

автор:Юлия Кулинска

visibility 865

/ брой: 181

Опасно и цинично

visibility 440

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ