14 Август 2020петък11:11 ч.

Москва няма да заплаче

/ брой: 66

автор:Валентин Георгиев

visibility 6

Предизвестена "новина" осени публичното пространство тия дни. Росен Плевнелиев нямало да присъства на тържествата по случай Деня на победата в Москва на 9 май тази година. Съвсем сериозно се двоумя дали да не го поздравя за това му решение. Защото е наистина най-добре изобщо никъде да не ходи. Колкото по-малко ходи, където и да е, толкова по-добре за България! По-малко ще излага страната ни навън, следователно и имиджът ни ще пострада по-малко! Доказва го постоянно, където и да отиде, примери - бол.
Иначе нареждането му в редичката с лидери от ЕС и САЩ, отказали да уважат 70-годишнината на победата над фашизма, е повече от очаквано. Но ако Америка не подбира средствата си за война с днешна Русия, то за повечето европейски държави и народи подобен тип поведение на лидерите им си е истинско самоунижение. А дали не е и негласно признаване на нацизма от тяхна страна? Или може би съжаление, че е бил победен - всеки да го тълкува, както намери за добре. Но че същите демонстрират открита солидарност с днешната украинска власт, която не крие своя фашистки корен, е извън съмнение.
Разбира се, парадът няма да бъде отменен заради Обама, Камерън, Туск или някой си Плевнелиев. От 68 поканени чуждестранни лидери вече 30 са потвърдили своето присъствие. За Меркел и Оланд все още не е ясно... Както и да се опитват някои да омаловажат или изкривят историята, няма как да я изтрият и отменят. Народите на Европа все още имат памет. Защото без Съветската армия днес в Брюксел нямаше да празнуват нито Ден на Европа, нито да свирят Одата на радостта.
Колкото до наш Плевнелиев, нека проявим снизходителност и разбиране. Човечецът явно е толкова зависим от външни сили, че е готов да загърби всичко в завидния си слугинаж, за да им се докара. В Москва прекрасно го разбират. И правят отчетлива разлика между продажните ни управници и народа ни, чиято симпатия към Русия не подлежи на съмнение. 
    

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 155

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 155

Краткии новини

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 502

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 254

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 157

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ