22 Март 2019петък15:10 ч.

Нови антиислямски демонстрации в Германия

/ брой: 298

автор:Дума

visibility 11

Около 17 хил. граждани на Дрезден излязоха отново на протест срещу ислямизацията на Германия. Както и преди, и сега демонстрацията бе организирана от "Европейци патриоти против ислямизацията на Стария свят" (Pegida). Това е десетият подобен протест през последните месеци, което според наблюдатели говори, че антиислямските настроения в Германия нарастват.
Подобни демонстрации имаше и в други градове на Германия. Според полицията заедно с обикновените граждани в протеста участват неонацисти и ултраси от футболни агитки. Демонстрантите обаче отричат обвиненията, че са екстремисти и представители на крайнодесни партии и организации, подчертавайки, че протестират в защита на традиционните християнски ценности в Европа.
В Дрезден се състоя паралелна демонстрация под лозунга "Дрезден без нацисти", като участващите в нея обаче значително отстъпваха по численост на тези от основния протест. След предишната демонстрация, състояла се на 15 декември в Дрезден, канцлерът Ангела Меркел призова немците да не се оставят да бъдат "експлоатирани от екстремисти и ксенофоби".

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 104

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 189

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 712

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 245

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 275

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 153

/ брой: 56