01 Април 2020сряда17:51 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Медии

СЕМ скастри медиите за отразяването на самозапалвания

/ брой: 260

автор:Дума

visibility 471

Извънредният мониторинг на СЕМ по отразяването на самозапалването пред сградата на президентството на 3 ноември сочи, че част от медиите разпространяват лични данни за хора, посегнали на живота си, излъчват травмиращи кадри и снимки, които позволяват лицата да бъдат ясно разпознати.
На последното си заседание Съветът за електронни медии констатира, че някои програми са показали снимки на младата жена, която посегна на живота си, съобщено е името и фамилията й, възрастта й, включително са разпространени лични данни за семейството й и здравословното й състояние. Подобно отразяване е нарушение на нормите на Закона за радиото и телевизията, посочва регулаторът.
Съветът смята за свое задължение да подчертае, че професионалният стремеж за разностранна и навременна информация, свободата на словото и мнение не са абсолютни. "Необходимият баланс между правото на информация, свободата на изразяване и правото на лична неприкосновеност е въпрос на неотменими професионални стандарти и етични норми. Пред лицето на подобни екстремни публични факти силата на медийното въздействие следва да е в придържането към тези стандарти и норми, а не в нарушаването им. Необходимостта от спазването им налага мониторингът върху програми и предавания, съдържащи риск за незачитане на личното достойнство, да продължи", категорични са представителите на СЕМ.
 

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 528

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1285

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 211

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ