18 Септември 2021събота20:49 ч.

БСП се обяви категорично срещу нови санкции срещу Русия

Левицата ревизира отношенията си с ДПС, записаха делегатите на 48-я конгрес в резолюцията на форума

/ брой: 172

автор:Дума

visibility 1

Категорично против всякакви нови санкции срещу Русия се обявиха в събота вечерта делегатите на 48-я конгрес на БСП. Този текст бе записан в резолюцията на форума по предложение на Светлана Шаренкова. Той се добави към другия записан текст, че социалистите са срещу опитите за разделение между ЕС и Русия.
Налага се да ревизираме отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване на тези, които управляват, обобщиха още делегатите на 48-я конгрес. ДПС не пожела да се отстранят деформациите в управлението, ограничи времето на неговата дейност и това съкрати живота на правителството, мотивираха своето решение социалистите.
В резолюцията си те декларират, че ГЕРБ остава основен политически опонент за левицата, защото е изразител на дясна и авторитарна политика със скрити зависимости. "БСП ще се противопостави на задкулисието, ще работи за върховенство на закона, за реабилитация на политиката като израз на обществени интереси. По тези въпроси ние сме готови да търсим съгласие с всички политически и граждански фактори", обобщават левите в официалния документ. В него те призовават за подкрепа от страна на българските граждани, за да могат да реализират основните си идеи и да изпълнят своята програма.
В резолюцията БСП посочва своите грешки през последната година - това, че държавата остана заложник на корпоративната власт и слабите действия по реиндустриализирането на страната. Здравеопазването и образованието не дадоха на хората по-справедлив достъп и по-високо качество, признават още социалистите. "Част от опитите за промени, които предприехме, засегнаха значителни икономически интереси. Това също ускори края на управлението. Не разполагахме с необходимата политическа подкрепа и не проявихме достатъчна настойчивост, която да мобилизира такава подкрепа", се казва в документа.
Социалистите смятат, че в момента в криза е представителността на политиката и заради това като техен основен приоритет е посочен установяване на социалната държава и премахването на корпоративната власт върху държавните институции.
"Основните проблеми, с решаването на които се ангажираме, са тези, които посочва мнозинството български граждани - безработицата, бедността, достъпът до здравеопазване, престъпността и корупцията. Това са язвите на днешната българска действителност, но не по-малко тревожен е духовният упадък", са сред другите приоритети на левицата. В документа те се ангажират за строеж на големите енергийни проекти - "Южен поток", АЕЦ "Белене" и удължаване срока на експлоатация и разширяване на АЕЦ "Козлодуй".

Айтос на протест: „Без тирове убийци!“

автор:Дума

visibility 48

Съборът на БЛС преизбра д-р Иван Маждаров

автор:Дума

visibility 103

Петков и Василев представят проекта си утре

автор:Дума

visibility 525

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 257

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 179

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 0

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 487

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1269

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 519

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 763

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 591

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ