04 Март 2021четвъртък21:18 ч.

ново:

Пролетен ден с температури до 20 градуса Пролетен ден с температури до 20 градуса

БСП се обяви категорично срещу нови санкции срещу Русия

Левицата ревизира отношенията си с ДПС, записаха делегатите на 48-я конгрес в резолюцията на форума

/ брой: 172

автор:Дума

visibility 9

Категорично против всякакви нови санкции срещу Русия се обявиха в събота вечерта делегатите на 48-я конгрес на БСП. Този текст бе записан в резолюцията на форума по предложение на Светлана Шаренкова. Той се добави към другия записан текст, че социалистите са срещу опитите за разделение между ЕС и Русия.
Налага се да ревизираме отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване на тези, които управляват, обобщиха още делегатите на 48-я конгрес. ДПС не пожела да се отстранят деформациите в управлението, ограничи времето на неговата дейност и това съкрати живота на правителството, мотивираха своето решение социалистите.
В резолюцията си те декларират, че ГЕРБ остава основен политически опонент за левицата, защото е изразител на дясна и авторитарна политика със скрити зависимости. "БСП ще се противопостави на задкулисието, ще работи за върховенство на закона, за реабилитация на политиката като израз на обществени интереси. По тези въпроси ние сме готови да търсим съгласие с всички политически и граждански фактори", обобщават левите в официалния документ. В него те призовават за подкрепа от страна на българските граждани, за да могат да реализират основните си идеи и да изпълнят своята програма.
В резолюцията БСП посочва своите грешки през последната година - това, че държавата остана заложник на корпоративната власт и слабите действия по реиндустриализирането на страната. Здравеопазването и образованието не дадоха на хората по-справедлив достъп и по-високо качество, признават още социалистите. "Част от опитите за промени, които предприехме, засегнаха значителни икономически интереси. Това също ускори края на управлението. Не разполагахме с необходимата политическа подкрепа и не проявихме достатъчна настойчивост, която да мобилизира такава подкрепа", се казва в документа.
Социалистите смятат, че в момента в криза е представителността на политиката и заради това като техен основен приоритет е посочен установяване на социалната държава и премахването на корпоративната власт върху държавните институции.
"Основните проблеми, с решаването на които се ангажираме, са тези, които посочва мнозинството български граждани - безработицата, бедността, достъпът до здравеопазване, престъпността и корупцията. Това са язвите на днешната българска действителност, но не по-малко тревожен е духовният упадък", са сред другите приоритети на левицата. В документа те се ангажират за строеж на големите енергийни проекти - "Южен поток", АЕЦ "Белене" и удължаване срока на експлоатация и разширяване на АЕЦ "Козлодуй".

България замесена в злоупотреби с агросубсидиите

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 43

С 25% поскъпна олиото само за три месеца

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 43

Поемаме нова порция дълг

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 43

86% срив на въздушния трафик, билетите - до 30% по евтини

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 43

Германия удължава строгите мерки до 28 март

автор:Дума

visibility 193

Над 100 вторични труса след 6.2 по Рихтер в Гърция

автор:Дума

visibility 187

Си Ен Ен: Разпада се стратегията на ЕС за ваксините

автор:Дума

visibility 484

/ брой: 43

ТАСС отрази подробно празника на България

автор:Дума

visibility 746

/ брой: 43

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 43

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ