05 Юни 2020петък01:11 ч.

На фокус

Операция "Боинг"

7 причини за една провокация

/ брой: 168

автор:Велислава Дърева

visibility 4690

Ако го нямаше този "Боинг", трябваше да бъде измислен. Когато една война не върви според плановете на тия, които я финансират, легитимират и рекламират като световно благо в името на човечеството, идва ред: а) на провокациите - колкото по-кървави и чудовищни, толкова по-добре; б) на фалшификациите - колкото по-очевидни и прозрачни, толкова по-добре, и в) на манипулациите - колкото по-откровени и еднозначни, толкова по-добре.
Войната на САЩ (чрез Украйна и за нейна сметка) срещу Русия (и Европа - за наша сметка) - тази война зацикли. На САЩ и на тяхната подопечна хунта в Киев отчаяно им трябваше повратна точка, tipping point. Трябваше им провокация, която да потресе света от ужас и да го разтърси от гняв.
И провокацията падна от небето във вид на 298 загинали. САЩ и Киев посрещнаха гибелта на тези невинни хора като дар от Господа, като манна небесна. Забелязахте ли дивия възторг на САЩ и Киев, едва прикрит зад гримасата на неутешима скръб? Доловихте ли радостните трели в осъдителните гласове на Кери и Маккейн, на Яценюк и Порошенко? Видяхте ли тържествуващите пози на тези треторазредни Фортинбрансовци, разположени свойски сред зловещия интериор от трупове? Чухте ли, най-сетне, победния фалцет на нашенските патологични русофоби, които насън взривяват паметника на Съветската армия, а наяве бленуват пълното разорение и разчленяване на Русия?
За цялата тая компания самото съществуване на Русия е лична обида, а всяко ругателство, всяка клевета срещу Русия, срещу всичко руско, има ефекта на афродизиак.  
"Боинг 777" още се разпадаше във въздуха, а САЩ и отгледаните от тях олигархично захлебени нацита, тез свидни рожби на фалиралия еднополюсен хегемон, немедлено откриха виновника за трагедията, и го посочиха назидателно, и го осъдиха мълниеносно - Русия и президента Путин лично. И започнаха да произвеждат фалшифки, да ги тиражират и преповтарят като аргументи и факти, за да изпреварят разследването, да го дискредитират, да облъчат и разпалят вездесъщото обществено мнение.
Някога Колин Пауъл размахваше несъществуващи "доказателства", че Ирак имал оръжия за масово поразяване, след една година се покая, ЦРУ го било подвело, обаче САЩ и коалицията на желаещите пудели вече бяха разбомбили Ирак, а петролният бизнес на Дик Чейни и Кондолиза Райс процъфтяваше.
Сега, за да не стане някоя инфекция, Джон Кери не се хваща на тъпи цереушки въдици, ами направо вади "доказателства" от изобилния "улов" в социалните мрежи, цитира "прихванати разговори между сепаратистите" (фалшификат, който самите фалшификатори набързо изтриха, щото от нетърпение го бяха хвърлили в мрежата 24 часа преди катастрофата), позовава се на "видеозаписи", на които се "виждало" как Русия вкарва през границата цяла система "Бук" (даже три!), а после как я изкарва през Краснодон, и една ракета липсва.
От което следва - какво? Че или украинските граничари са идиоти, та оставили въпросната система "Бук" (даже три!), която се състои не от една установка, а от кавалкада военна техника, да дефилира през границата като на Деветомайски парад. Или руснаците са кретени, та домъкнали цялата тази кавалкада, колкото да свалят един граждански самолет и не се сетили един брезент барем да метнат, че да прикрият липсата на една ракета. Вярно, във видеозаписа една самотна установка "Бук" наистина дефилира като на парад, само че не в Краснодон (който е на хвърлей от руската граница), а на 250 км на запад, в Красноармейск (който от май е под контрола на майдановците) и на всичко отгоре установката си има бордови номер - 312, и може да бъде засечена светкавично. 
Джон Кери и Съветът по национална сигурност на САЩ услужливо повтарят гузните измишльотини на Порошенко, Яценюк и Аваков, те пък се сподобиха с високопоставен говорител. А САЩ пенсионираха по непригодност ЦРУ и го замениха с майдановски фейсбукари, блогъри и самородни холивудски таланти от Бесен сектор, които потресоха света със зловещи "разкази" за това, как "гнусните терористи откраднали телата на загиналите", как "ги измародерствали" и "вече пазарували с техните кредитни карти", гадовете!
За САЩ и Киев има само 1 версия - самолетът е свален от "проруските копелета" и лично от Путин, понеже той "няма душа" според компетентното свидетелство на вицепрезидента Байдън. Когато нямаш доказателства, преминаваш към "аргументите" на инквизицията.
Версиите са най-малко 6 - самолетът е свален с ракета "земя-въздух" (ЗРК "Бук"); с ракета "въздух-въздух" (изстреляна от боен самолет); с взривно устройство в "Боинг"-а (терористичен акт с неизвестни извършители); поради технически причини; поради човешка грешка; по нелепа случайност.
Опълченците нямат ЗРК "Бук", нито бойни самолети. Но майданската войска има на разположение 27 ЗРК "Бук" (други казват 60) и не знам колко бойни самолета. Знам само, че тези самолети връхлитат върху болници, училища, детски градини, родилни домове, камиони с ранени, фабрики, жилища, православни храмове и манастири (все "легитимни цели" на управляващите нацита); избиват беззащитни хора и ги изгарят с фосфорни бомби - защото са руснаци (което е престъпление) или говорят руски (което е престъпление), и те също са "легитимни цели", а не "попътни жертви".
Защо украинските диспечери са променили коридора на "Боинг"-а? За да прелети над точното място в точното време? Няма отговор. Какво прави над точното място в точното време американски спътник? Наблюдава? Контролира? Насочва? Снима? Къде са космическите снимки? Няма отговор. Къде са записите от разговора на диспечерите с екипажа? Няма отговор. Защо украински боен самолет СУ-25 ескортира "Боинг"-а? За да не се отклони от пътя към смъртта или да го отстреля отблизо, за по-сигурно? Няма отговор. 
На тези въпроси отговор няма.
Но на други - има.
Кому е изгодно? Единствено и само на Бесен сектор и на техните американски ментори, които от началото си търсят повод за война, casus belli.
Защо беше извършена тази престъпна провокация? И защо точно в този момент?
1. Защото Русия не се поддава на никакви опити да бъде вкарана във война.
2. Защото Крим се завърна в Русия, а вече трябваше да е окупиран от САЩ и НАТО. Обещавам ви по-подробен анализ на тази тема.
3. Защото Русия се завърна в Латинска Америка. В неприкосновения заден двор на САЩ! Ах, какво кощунство! Ах, какво светотатство! А се правеше, че се е оттеглила завинаги! Ах, какво коварство! САЩ си въобразяваха, че Русия ще продължи да отстъпва лежерно и ще чака, в прилив на наивност, САЩ да й отвърнат с благодарности. Тази политика приключи.
Русия изтласка САЩ от "собственото" им ранчо, където те вилняха повече от 100 години, организираха военни преврати, отглеждаха си хунти и наркобосове, назначаваха си марионетъчни диктатори-фашизоиди, разориха, ограбиха и заробиха цяла Южна Америка, превърнаха я в един огромен затвор, в един чудовищен концлагер, погубиха най-светлите личности - инквизираха ги зверски, разстрелваха ги, бесеха ги, взривяваха ги, на парчета ги рязаха, а техните останки хвърляха от хеликоптери над джунглата, и целия този вековен кошмар - за да смажат всяка мисъл за свобода и независимост!
Обаче магичната America Latina се измъкна изпод желязната пета. И днес латиноамериканските държави подписват договори с Русия. Истински договори, а не грабителски, не загробващи.
4. Защото срещата на БРИКС в Бразилия учреди собствена Банка за развитие с капитал от 100 млрд. долара и резервен Валутен фонд за още толкова. Банката и Валутният фонд на БРИКС настъпиха яко САЩ по долара, МВФ и Световната банка и отхвърлиха диктата на бруталния американския интерес.
Страните от БРИКС представляват 42% от населението на планетата (най-големият пазар), 20% от глобалната икономика, създават 30% от световния БВП, държат 17% от глобалната търговия (6,14 трилиона долара) и 11% от инвестициите в световен мащаб, притежават огромни природни ресурси, промишлена база и професионални кадри.
BRICS е акроним от имената на английски на Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР (Brazil, Russia, India, China, South Africa). На английски bricks означава тухли. Едва ли през 2001-а кръстникът на БРИКС - Джим О`Нийл, анализатор на Голдман Сакс, е подозирал, че с тези тухли ще бъде изграден един нов, многополюсен свят - свят без хегемон, който безцеремонно натрапва своя алчен егоцентризъм на всички останали и решава кой, как, защо и дали изобщо ще живее.
И "Боинг 777", с 298 души на борда, рухна. На другия след завръщането на Путин от латиноамериканската обиколка и срещата на БРИКС.
5. Защото няма битка за Украйна, има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа. Целта на САЩ е да организират контролиран хаос в Украйна (контролиран от тях), да прекъснат доставките на руски газ за Европа, да предизвикат необратим разрив между Европа и Русия, да си присвоят газопреносната система на Украйна, да натресат в Украйна своите ракети, бази и шистови сонди, да принудят Европа да внася шистов газ, да заграбят европейските пазари, да подчинят европейската икономика, да превърнат Европа в своя нов заден двор, да изолират Русия и да я натрошат на ситни държавички. И по тази тема ви обещавам по-подробен анализ.
6. Защото европейското обществено мнение, смутено от кървавия разгул на Бесен сектор, най-сетне започна да се преобръща. Въпреки примитивния, провинциален, русофобски разгул на западните медии и въпреки тяхната русофобска наркозависимост. 
7. Защото този обрат трябваше спешно да бъде смален, обезсмислен и дискредитиран, а потресението на Европа от престъпната политика на киевската хунта да бъде завърнато в "правилната", антируска канавка.
Да бъдат забравени масовите убийства и всекидневните престъпления на неонацистите срещу човечеството. И не само да бъдат забравени - да бъдат оправдани и героизирани.
Да бъде забравено момченцето от Славянск, простреляно в сърцето, защото имало георгиевска лентичка на ризката. Да бъдат забравени избитите в Мариупол, в Луганск, в Донецк, в Краматорск. Да бъдат забравени жертвите - разстреляни, взривени, разчленени, разкъсани, осакатени. Да бъдат забравени руските журналисти, убити хладнокръвно. Да бъде забравена Одеса, превърната в бандеровски крематориум. Да бъдат забравени онези 46 души в Одеса - изпепелени живи, задушени, доубити с метални прътове. Да бъдат забравени бежанските колони към Русия, които надхвърлиха 2 милиона.
И не само да бъдат забравени - да бъдат осъдени. Като престъпници и терористи. Защото са "москали", сиреч - руснаци. А Бесен сектор е определил тяхната съдба: "Москалiв - на ножi, Путиняку - на гiлляку! Хто не скаче - тот москал!". "Москалите - под ножа, Путин - на въжето! Който не скача, е москал!".
За това става дума.
Още не знаем дали катастрофата на "Боинг"-а е случайност, грешка или зла умисъл, терористичен акт, провокация или атентат. Но злоупотребата на САЩ и Киев с трагедията е факт. Тази безсрамна злоупотреба, този черен, първобитен, русофобски и пронацистки ПиАр е атентат срещу морала, мисълта и съвестта на човечеството. Целта на този атентат е потресаваща, и тя се побира в една страшна, всеобемаща дума - война. Това е същността на престъпната "Операция "Боинг" - и в прекия смисъл, и в пропагандния.
Днес цената я плащат 298 невинни.
А утре?
Всъщност - има ли значение за величието на САЩ?
Никакво.

Ново огнище на COVID-19 в Сърница

автор:Дума

visibility 6

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 105

Забраняват игралните зали извън курортите от 2026 г.

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 105

НСИ отчете най-ниския ръст на икономиката от 5 години

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 105

НАП няма да запечатва обекти за малки нарушения

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 105

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 105

Путин гневен заради екокатастрофа

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 675

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ